fbpx

Szívvel, lélekkel 2017-ben is

Írta: Szerkesztőség - 2016 december 01.

Az AXIÁL Kft. 2017-ben is a legnagyobb kiállítóként szívvel, lélekkel mutatja be termékeit és szolgáltatásait 5000 négyzetméteren a Hungexpo D pavilonjában.

Az AgrárgépShowra és társrendezvényeire – AGROmaxhEXPO, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet – 2016-ban 18 országból 350 kiállító érkezett, akik 38.000 négyzetméteren több mint 45.000 látogató számára mutatták be tevékenységüket. A Mezőgazdasági Gép- és Eszközforgalmazók Országos Szövetsége által rendezett nagyszabású mezőgazdasági gépkiállításon idén is megjelenik a piac színe-java, ahol a Hungexpo 9 pavilonja közül 2017. január 25. és 28. között egyet, a D pavilont teljes mértékben az AXIÁL Kft. gépkavalkádja fog megtölteni.

A budapesti vásárközpont 5000 négyzetméteres D pavilonjában több mint 75 gépre és számos újdonságra számíthatnak a látogatók, amelyeket Magyarországon, sőt némely esetben a világon először mutatnak be a nagyérdeműnek.

Hazánkban első ízben mutatják be a Manitou teleszkópos rakodók új generációját, az alacsony fenntartási költségekkel üzemeltethető NewAg szériát. A jelenleg 9 modellből álló sorozat többféle sebességváltóval, teljesen megújult kabinnal szolgálja a hatékony és kényelmes munkavégzést. A januári kiállításon a NewAg család MLT 737 130 PS+ típusú modellje kerül bemutatásra.

Szintén első hazai bemutatkozása lesz a megújult Landini Rexnek is, amelynek innovációi már a motornál és a hidraulikarendszernél kezdődnek. A Rex 4 névre keresztelt, a speciális traktorok új generációját képviselő gépcsalád négy verziót foglal magában, melyeket F, GT, GE, V betűkkel jelölnek.

A rendezvényen kiállítják az AGCO csoport által gyártott Fendt 516 Vario S4-es erőgépét is, amely az 500-asok negyedik generációba tartozik. Míg az 500 Vario SCR 2014-ben négy független európai szaklap egybehangzó véleménye szerint egyértelmű tesztgyőzelmet mutat a más traktorokkal történt összehasonlítások során, addig az SCR-t váltó S4-es ehhez nemcsak hű, hanem a nagytraktorok kiváló hatékonyságát és kipufogógázkezelő-technológiáját, valamint a kényelem és biztonság területén a Variotronic vezérlést is átveszi. És ha már a Fendtről esett szó, nem mellékesen meg kell jegyezni, hogy 2017-ben is ott lesz a kiállításon egy 1000-es, a sorozat 420 lóerős modellje.

Az RMH takarmánykeverő-kiosztó kocsi családot képviselő, az év első felében bemutatott TurboMix széria 28-as modellje is kiemelkedik a gépkavalkádból, amelyben megtartották az előző változatok jól bevált funkcionális, szerkezeti és szoftveres vezérlési megoldásait, valamint kezelési komfortját. Ezzel párhuzamosan elhagyták az egyes elektronikus, automatizált funkciókat, így könnyebben elérhető a kevésbé tőkeerős gazdaságoknak, tehenészeteknek is, és az etetéstechnológia tekintetében minden igényt kielégítenek.

Nem csupán Magyarországon, hanem a világon először debütál a Horsch Avatar SD vetőgép, amely 4, 6 és 12 m munkaszélességben alkalmazható. Az Avatar nagy súllyal, illetve az új egytárcsás csoroszlyával optimális a direktvetésben. A nagy súly ellenére a vetőgép könnyű húzású eszköz, mivel az egytárcsás csoroszlyák két sorban vannak elrendezve. A tartály és az adagolóegység már sok éve bizonyított, hiszen ezek a Pronto DC vetőgéptől öröklődtek.

Az AgrárgépShow kiállításon természetesen a CLAAS gép- és technológia-kínálatot is bemutatják. Az önjáró betakarítógépek mellett, több szálastakarmányhoz használt munkagép és olyan egyedi műszaki megoldás is, mint például a SHREDLAGE® roppantóhenger is megtalálható lesz az AXIÁL standján.

Magyarországon először mutatják be az új ROLLANT és a VARIANT bálázókat. Feltétlenül nézze meg a ROLLANT 620 RC-t, amely, 1,55 méter átmérőjű körbálájával a CLAAS piacon lévő legnagyobb fix bálakamrás körbálázója. A továbbfejlesztett nagyteljesítményű gép nagyobb tömörségű szalma- és szénabálák készítésére alkalmas, mint 260-as elődje. S ha már a bálázóknál jár, ismerje meg az új VARIANT 465 RC PRO bálázót is. Új ROTO CUT rendszere 360 fokos vágórotort jelent 14 késsel. A Heavy Duty koncepciója megerősített láncokat, különleges késvédelmi eszközt, és rendkívül robusztus rotort takar. A kötözése is új, szabadalmaztatott: a már jól ismert hálós kötözés kiegészíthető opcióként egy úgynevezett XW (EXTRA WIDE) rendszerrel, ami segítségével a háló le tud futni a bála mindkét oldalán, a könnyebb tárolhatóság érdekében. A bálakidobás itt is, mint minden VARIANT bálázónál mindössze 6 másodperc. A VARIANT 465 RC PRO tökéletes szilázsbálázáshoz.

A D pavilonban áll majd egy CLAAS LEXION 780 kombájn is. Ez a sorozat mind a kutatás-fejlesztés, mind a gyakorlat terén a legmodernebb, a gazdálkodók elvárásai alapján megalkotott arató-cséplőgépet jelenti. Manapság a fejlesztés azokban a részletekben rejlik, amelyek a nagyobb teljesítményt, az üzembiztonságot, hatékonyságot és kényelemet biztosítják. A 780-as fejlesztésekor a tisztításra – 4D-tisztítás, illetve AUTO SLOPE automatikus szelelő vezérlés –, az áteresztési teljesítményhez igazított a másodlagos leválasztásra, a szalmaszecskázóra és törekterítőre, és olyan elektronikai megoldásokra, mint CEMOS AUTOMATIC vagy az automatikus anyagáram-ellenőrzés helyezték a hangsúlyt. Ezen kívül tökéletesítették a CRUISE PILOT automatikus menetszabályzást. Az eredmény? A piacon megtalálható legmegbízhatóbb, legelismertebb, legnagyobb teljesítményű kombájn.

A SHREDLAGE® egy az Egyesült Amerikai Államokban már széles körben elterjedt silókukorica feldolgozási eljárás, ahol egy speciális roppantóhengert használnak a silózóban. A kukorica 26-tól 30 mm-es szecskahosszra van aprítva. A spirálnút kialakítású roppantóhenger nagymértékben szétzúzza a kukoricaszemeket, és a zöldrészeket hosszirányban is jól rostosítja. Az eredmény: jobb szerkezeti hatás és keményítő emészthetőség a tehén bendőjében. Ezáltal egészségesebb az állatállomány és akár nagyobb a tejtermelés. A speciális SHREDLAGE® roppantóhenger kizárólag a CLAAS JAGUAR-okban érhető el!

Az AXIÁL Kft. Építőgép- és Anyagmozgatógép-üzletága is készül a csúcsrendezvényre. Kínálatukból mindenképpen meg kell említeni a Gehl AL 750-es típust, amely egy Deutz motorral szerelt, 74 lóerős, egyszerűen kezelhető derékcsuklós rakodógép. A másik megemlítendő gép a Hyundai HL 940 XT derékcsuklós homlokrakodó. A HL sorozat nagyteljesítményű gépei ugyanolyan fejlett technológiát képviselnek, mint amilyen kényelmet nyújtanak, nagyobb teljesítmény, új fülke és kevesebb üzemanyag-felhasználás jellemzi a szériát.

És ha mindez nem elég, tekintsék meg élőben az 5-let Show-t, amelyben 5 újdonságot vonultatnak fel Winkler Róbert, a Totalcar műsorvezetőjének segítségével. A műszaki információkon túl látványos fény- és hangtechnika, és további meglepetések gondoskodnak a felejthetetlen hangulatról.

Amennyiben interaktívabb programra vágynak, jelentkezzenek a szervizstandon, ahol benevezhetnek egy szakmai játékra is, ha pedig egy kis vásárfiával szeretnék meglepni magukat vagy az otthon maradtakat, akkor nézzenek be AXIÁL Shopba!

Ne feledjék 2017. január 25-28. AgrárgépShow, Hungexpo D pavilon!