fbpx

Talajápolás felsőfokon – vegyszermentes gyomirtásbármely kultúrában

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 17.

Az utóbbi években részben környezetvédelmi programok, részben pedig költségtakarékossági okokból előtérbe kerülnek a mechanikai gyomirtóeszközök. A Hatzenbichler nyugat-európai gépgyár konstruktív megoldást kínál szinte minden hagyományos szántóföldi és speciális (kertészeti) kultúrához (kukorica, napraforgó, gabona, szója, dohány, tök, eper, kukorica, cukorrépa, hagyma, burgonya, stb.) egyaránt.

Kiváló anyagminőség, évtizedek során átgondolt és jól megtervezetett, egyedi konstrukcióval gyártott munkagépek – ez jellemzi a Hatzenbichler márkát. Erős profilvázra rögzített művelő elemek (paralelogrammák) egyedileg csatlakoznak, így egy csavar meglazításával fokozatmentesen és pontosan beállítható a sorközök távolsága. A paralelogrammák egyedileg állíthatók, továbbá a munkamélységet fokozatmentesen lehet változtatni a Farmflex keréken végzett orsós beállítással. Tökéletes a talajkövetés, és a munkavégzés során mindig pontos a munkamélység. Minden egyes hátraszerelt sorközművelő kultivátort előre is lehet szerelni megfelelő adapter hozzáillesztésével.

A sorközművelő kultivátor pontos irányításához peremes vagy gumi támasztókerekeket kínálunk. Emellett egyedülálló alapfelszereltség az automata lengéskiegyenlítés –harmadponttal összekapcsolva –, mely kiküszöböli a traktor pontatlan mozgását, valamint forduláskor ellentétes irányba történő kiegyenlítést tesz lehetővé.

Minden egyes kultivátortípus számos különböző kapával szerelhető, de minden esetben edzett, kemény kopóalkatrészekkel. Rugós lúdtalpkapás, Vibro-kapás, vagy különleges csillagkerekes sorközművelőket különböztetünk meg. Mindhárom esetében felszerelhetjük még munkagépünket az egyre elterjedtebb gumi csillagkerékelemekkel is, melyek a kapák mögött végeznek ápolómunkát, benyúlva a tövek közé is. A Hatzenbichler kormányzássegítő kamera csak a Hatzenbichler sorközművelő kultivátorokhoz kapható és illeszthető hozzá. A sorközművelő kultivátor automatikusan kormányozottá válik. Tökéletes sorkövetés, nagyobb munkasebesség, ezáltal nagyobb terület-teljesítmény. Mechanikus, pneumatikus műtrágya-kijuttató (granulátum, soronként két kimenet), vagy igény esetén akár folyékonyműtrágya-kijuttatóval is felszerelhetők a kapák hátsó- vagy frontfüggesztett tartállyal egyaránt. Munkaszélesség tekintetében bármely kultúrához széles választékot kínál a gyár a kis- és nagygazdaságok számára egyaránt. Néhány példa ezek közül: kukoricához 4-16 soros, csillagkerekes 4-12 soros, cukorrépához 4-24 soros, gabonakultivátorok 4-32 soros, burgonya (speciális kultúrákhoz 50 cm-es sortávolságig, akár bakhátas műveléshez egyaránt) 2-6 soros kapák, de akár tök, eper, dohány, stb. növényekhez – egészen 210 cm sortávolságig – 1-3 soros kivitelben is kaphatók.

Világszerte elismert és alkalmazott márka, több évtizedes gyártási tapasztalat, rendkívül széles termékpaletta (kultivátorok minden kultúrához, minden munkaszélességben), kiváló anyagminőség, innovatív megoldások. Egyszóval: prémium munkagép kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mert a hazai gazdák megfizethető áron juthatnak hozzá, a hatékony és gazdaságosabb termelés, valamint a környezetvédelem mellett.

http://www.satogep.hu