fbpx

Teherhordó trapézlemezről röviden

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 29.

A teherhordó trapézlemezek rendszerint az épületek vízszintes tartószerkezeti elemeiként, másként fogalmazva áthidaló szerkezetként funkcionálnak.

A teherhordó trapézlemezek tűzi horganyzott acéllemezek görgősoros hidegalakításával készülnek. Jellemzően nemcsak önhordó acélszerkezetek, hanem bennmaradó zsaluzatként, vagy nagyobb fesztávok áthidalására is megoldást nyújtanak. Ennek köszönhetően vastagabb, 0,75 mm-es, 0,80 mm, 0,88 mm, 1,00 mm-es illetve 1,25 mm-es lemezekből kerülnek gyártásra. A kivitelezés során a teherhordó trapézlemezek „pozitív”, vagy „negatív” elhelyezése lehetséges, attól függően, hogy a szükséges keresztmetszetnek milyen arányban kell betont tartalmaznia. A rögzítést követően elhelyezik a betonacél szerelvényeket, majd kiöntik betonnal. A beton megszilárdulását követően ugyan a tartószerkezeti tervezők többnyire nem számolnak vele, de az így kialakult öszvérszerkezetben további teherbírási tartalékok keletkeznek. Profilmagasság szerint megkülönböztetjük a 75 mm-es, 137 mm-es és 153 mm-es profillemezeket. Az adott épület tartószerkezeti tervezője határozza meg a legnagyobb mértékadó terheket, amihez kiválasztja az ideális profillemezt azok terhelési táblázatából. A trapézlemezeket egyedi méretben gyártják, így hosszanti csatlakozás nélkül akár tíz méter hosszan is képes távolságokat áthidalni.

A tűzi horganyzásnak köszönhetően rendkívül idő- és korrózióálló. Tökéletes megoldás nagy fesztávok áthidalására, alátámasztás nélkül is. Illetve emeletek közötti födémnek, bennmaradó zsaluzatnak. A Metál-Sheet Kft. több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a lemezmegmunkálás terén. A minőségbiztosítási rendszernek köszönhetően, a megrendelők minden esetben első osztályú terméket vehetnek kézbe.

Válassza a minőséget – válassza a Metál-Sheet Kft. teherhordó trapézlemezeit!


Metál-Sheet Kft. – www.metal-sheet.hu
4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.

tel.: +36 30 421 1551
+36 30 903 6738
+36 30 857 0477

e-mail: [email protected]
[email protected]

[email protected]