fbpx

STEYR EXPERT CVT

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 29.

Új, kompakt méretű prémium traktor a startvonalon

Az új STEYR-arculatnak megfelelő külsejével az Expert CVT azokat a felhasználókat célozza meg, akiknek kompakt méretben van szüksége nagy teljesítményre és kimagasló kényelemre.

Az új traktor meggyőző tulajdonságaiból a legfőbbek: S-ControlTM CVT hajtómű, Stage V motor újgenerációs HI-eSCR 2 katalizátorral, 110 l/perc teljesítményű CCLS hidraulikaszivattyú, rugózott mellső híd és szintén rugózott, tágas fülke.

Stage V motornormamegfelelés

A traktor az alábbi névleges teljesítményekkel lesz elérhető: 100 LE (4100 Expert CVT), 110 LE (4110 Expert CVT), 120 LE (4120 Expert CVT), 130 LE (4130 Expert CVT). A sokat próbált Stage V megfelelésű 4 hengeres, 4,5 literes NEF motoroknak köszönhetően mind a négy modell maximális teljesítménye 10 LEvel nagyobb a névlegesnél. A kipufogógáz-kezelő rendszer (ATS) tervezésénél komoly szempont volt, hogy az beférjen a motorháztető alá, így a gépkezelő kilátása optimális maradjon. Az ATS minden komponense egyetlen egységbe építve került motorháztető alá. Ez a konstrukció jobb kilátást eredményez a traktor orra felé.

Kompakt méret, S-Control CVT hajtómű nyújtotta kényelem

A teljesen saját fejlesztésű, két tartományra osztott CVT hajtómű adja az új Expert CVT széria alapját. A hajtómű fokozatmentes gyorsítást szavatol álló helyzetről a maximális 40 km/h sebességre, melyet csökkentett motorfordulaton teljesít a traktor, kiváló fogyasztási adatokat produkálva. A duplakuplungos (DTC) technológiával dolgozó CVT hajtómű tartalmazza az Active Hold Control funkciót is, mellyel az emelkedőkön és lejtőkön való elindulás és megállás nagy könnyebbséget jelent.

Mindemellett nagy igénybevétel esetén az S-ControlTM CVT hajtómű az S-TRONIC motor-hajtómű vezérlő rendszer segítségével gyorsan megtalálja a megfelelő áttételt a zavartalan teljesítményátvitelhez és a maximális nyomatékhoz. Új fejlesztésű elektronikus vezérlő felel a teljes hajtómű üzemeltetéséért, mellyel nem csak a reakció lesz gyorsabb, de a motor hatékonysága is javul minden fordulatszámon. Ez az elv garantálja, hogy a szükséges legnagyobb motorteljesítmény mindig elérhető legyen a legnagyobb takarékosság és legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett.

Kényelem, sokoldalúság és teljesítmény

A nagyméretű és tágas fülke négyoszlopos tervezésű, mely a legjobb kezelői környezetet biztosítja ebben a kategóriában. A remek kilátás a fülke- és hídrugózással együtt kellemes munkahellyé teszik a kimagasló kényelmű fülkét. A kezelőszervek és felületek elhelyezése segíti a gépkezelőt, hogy gyorsan feltalálja magát, és nagy hatékonyságot érjen el munkájában.

Minthogy a STEYR Expert CVT tervezésénél kitüntetett szempont volt a gyakori és tartós TLT-munkákra való megfelelés, ezért ez a traktor kifejezetten jól szerepel kaszával és bálázóval, valamint egyéb aktív hajtású munkagéppel. Az Expert CVT gyári homlokrakodó-kiépítéssel szintén meggyőző teljesítményt nyújt anyagmozgatási feladatok során.

Az új Expert CVT-t alapfelszereltségként nagy teljesítményű zártkörös, terhelésérzékelős hidraulika rendszerrel szerelik, mely 110 l/perc térfogatáramra képes. A CCLS hidraulikának köszönhetően a gépkezelők gyors és erőteljes reagálást tapasztalhatnak az első és hátsó emelőmű vagy akár a homlokrakodó esetében. Mivel a rendszer csak a terhelés által igényelt mértékben dolgozik, ezért nagyfokú hatékonyságot szavatol.

Az opcionálisan elérhető mellső hárompont-függesztővel (FHPL) és front TLT-vel a STEYR Expert CVT alkalmazási lehetőségei tovább bővülnek. Köszönhetően a multifunkciós mellső felfüggesztés vázszerkezetnek az első hárompont és TLT teljesen integráltan kerül beépítésre, ezzel letisztult megjelenést, egyszerű kezelést és optimális láthatóságot kölcsönözve a gépnek és kezelőjének. A front TLT és függesztőmű egyaránt rendelkezik a traktor elejére kivezetett elektromos vezérléssel, ezzel is tovább növelve a kezelési komfortot.