Timac Agro: sosem látott termésátlag!

A gazdákkal való együttműködés közös nagy sikerének látja a Timac-Agro az idei, figyelemre méltó termésátlag-eredményeket. Nem csoda, hogy tavaly tovább nőtt azon táblák mérete, ahol a cég a szakmai döntéseket és nagyobb hatékonyságot szolgáló Yield Service-programját követik a gazdák.

Csak a jó idő még nem elég…!

A szántóföldi termesztésben az országos terméseredményeket azt igazolják, hogy nemcsak igény van a felkészült szakmai tanácsadásra, hanem azt is, hogy a terméseredményekben visszaköszön a hozzáértő javaslatok alkalmazása. A K+F tevékenységéről, speciális technológiáiról és tanácsadási rendszeréről világszerte ismert Timac Agro összegzése szerint a legnagyobb területen termesztett növények terén korábban soha nem tapasztalt termésátlagokat értek el. A búza 5,5 t/ha-os, a repce 3,2 t/ha-os, a napraforgó 2,97 t/ha-os, vagy a kukorica előzetesen becsült 8,58 t/ha-os eredménye igen figyelemre méltó. – Bár ezekhez a ragyogó eredményekhez a kedvező időjárás is hozzájárult, az egyre intenzívebb termesztéstechnológiák és a fajtahasználat átalakulása is nagy szerepet játszott.
Ezúton gratulálunk minden növénytermesztő kollégának a közösen elért országos eredményekhez!
– fogalmaz a cég minapi közleménye.

Receptek a sikerre

A Timac Agro szaktanácsadói munkája során közvetlen forrásból kap információt a mezőgazdasági termelőktől. Ezek elemzése révén úgy látják: az átlagosnál is sikeresebb termelők legfontosabb jellemzői között szerepel a termesztés technológiai elemeknek (talajművelés, fajtaválasztás, növényvédelem és tápanyag-utánpótlás) szentelt figyelem, a növény és a talaj igényeinek egységes rendszerként való felfogása, és az, hogy a döntések során nagy hangsúlyt kapnak a szakmai összefüggések, valamint a hatékonyság folyamatos növelése.

Ennek is köszönhető, hogy a szakmai döntéshozatal megalapozását és hatékonyságának növelését segítő Yield Service-program 2016-ban már 100 ezer hektáron vették igénybe a Timac Agro partnerei.

búza kukorica napraforgó repce szántóföld termés Timac AGRO