fbpx

Timac AGRO Tápanyagszakértő

Írta: - 2018 március 09.

Késik a tavasz

A szibériai hideg az ország egész területét súlytotta az elmúlt hetekben, számos helyen -22°C-ot mérhettünk hajnalban, ami az őszi vetésűeket sem kímélte. Ennek hatására már most 2-3 hetes csúszás látszik a vegetációjában. Ennek ellenére a betakarítás időpontja bizonyos határok között adott, így ez a késés a tenyészidőszakban könnyen a biomassza-produktum kárára mehet. Ez a két hét a betakarítás idejéig körülbelül a tenyészidő 8-10%-át teszi ki, így ezt, a lerövidült időtartamot minél jobban ki kell használnunk a hozam megtartása érdekében.Ehhez az kultúrák felszáradása utáni biostimulátoros kezelés nagyban hozzá tud járulni. A FERTIACTYL STARTER alkalmazásával a környezeti feltételek ellenére dinamikusabb indulást tudunk biztosítani növényeinknek, nagyobb gyökér- és lombtömeget tudnak fejleszteni, így nagyobb eséllyel tudják pótolni a kialakult biomasszahiányt.

Idén még fontosabb a tavaszi indulás

A hideg idő nem csupán az őszi, de a tavaszi kultúrákra is hatással lehet. A vetések előkészítését, az első talajmunkákat csak megfelelő talajviszonyok mellett tudjuk elkezdeni, ez azonban a területek felszáradásáig nem lehetséges. Ennek következtében a kukorica és napraforgó állományok fejlődésében is csúszás alakulhat ki, ami végső soron hatással lehet az egész tenyészidőszakra, valamint a hozamra. Ennek kiküszöbölésére javasolt alkalmazni a Timac AGRO biostimulátoros mikrogranulátumait, melyek a vetéstől segíti a növény fejlődését. Hatására nagyobb gyökértömeg alakul ki, így a növény jobban fel tudja használni a talaj víz-és tápanyag tartalékait, jobban fel tud készülni a stresszes, aszályos körülményekre. A Timac AGRO GREENSTART mikrogranulátuma kifejezetten a kukorica, míg új termékünk, az ACTYSTART a napraforgó igényeit tudja kielégíteni összetételének köszönhetően.

Szakmai konferencia Tatán

Pár napja tartotta a Timac AGRO szakmai konferenciáját Tatán, melynek fő témájának a Környezetkímélő talajművelés és tápanyag-utánpótlás volt. Előadásaikkal a következő személyek tisztelték meg az eseményt:-dr. Birkás Márta, egyetemi tanár; „Klímakárt csökkentő talajművelés” -prof. dr. Búzás István, egyetemi tanár; „A trágyázás utáni tápanyagok hasznosulása”-dr. Árendás Tamás, MTA tudományos főmunkatársa; „Tápanyag-utánpótlás hatása a növénytermesztésre és egyéb környezeti tényezőkre”.Az esemény házigazdája Tóth József, Komárom-Esztergom megyei vezető szaktanácsadónk végezte.Az előadások végén partnereinknek kötetlen beszélgetésre volt lehetőségük az előadókkal a kihívásokkal, befolyásoló tényezőkkel és egyéb, a témát érintő fontos kérdésekkel kapcsolatban.Előadóinknak és partnereinknek köszönjük a részvételt!

OLDAT AKCIÓ!

Támogassa kultúrája fejlődését a tavaszi hónapokban a Timac AGRO termékeivel, és hozza be a lemaradást! Vásároljon 100 liter FERTIACTYL STARTER-t vagy 90 liter FERTILEADER TONIC-ot, és 10 litert ajándéka adunk! Az akció részleteiért keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját!

Szórni, vagy nem szórni?!

Ez a kérdés alakult ki és osztotta meg országszerte a gazdákat, de mit lehet a megoldás?Az elhúzódó tél során kialakult nitrogénhiányt az őszi vetésű kultúrák alá mihamarabb pótolnunk kell, hogy a tavaszi indulás zavartalan legyen. ASULFAMMO termékcsalád olajos és kalászos kultúrákra egyaránt korszerű, jól hasznosuló nitrogénforrást biztosít.Összetételében megtalálható gyorsan és fokozatosan feltáródó hatóanyag, ez kiegészítve szerves védőhálóval gátolja a nitrogén kimosódását, biostimulátora fokozza a növény nitrogénbeépítő enzimeinek termelését, így nem csak hosszan tartó, de jobb hatásfokú eredményt is érhetünk el ennek a műtrágyának a használatával.