fbpx

Timac AGRO Tápanyagszakértő

Írta: - 2018 február 23.

Használja a Timac AGRO termékeiben rejlő technológia előnyeit és szerezzen életre szóló élényeket egy exkluzív, limitált létszámú csapattal Kubában.

Szivar, rum, hamisítatlan karibi hangulat. Ezt a lehetőséget kínáljuk minden kedves partnerünknek, de mint mindig, a létszám ezúttal is korlátozott. Ízelítőképpen néhány pont az Önre váró élményekből:

  • Havanna: Kormányzói palota, Katedrális, La Bodeguit del Medio (Hemingway törzshelye), GatoTuerto night club
  • Vinales völgy: dohányültetvények, Sierra Del Rosario hegység
  • Guama, Cienfuegos: indián falu, krokodil farm, Disznó öböl, Palacio de valle palota, Thomas Terry színház, úszás az el Nicho vízesések alatt
  • Trinidad: Plaza Mayor, Contra Bandido torony, vacsora után Casade la Trova mulató
  • Santa Clara: Che Guevara Mauzóleum, óváros
  • Varadero: pihenés a tengerparton, naplemente program Sunset Cruise katamaránokkal

Stabil talajszerkezet

Az elmúlt héten az ország több pontján kiadós, áztató esőben volt részünk. Mint legtöbbször, így most is az egyik szemünk sírt, a másik pedig nevetett. Hiszen az ilyenkor lehulló csapadék tartalékot képez az év további részére, de sok helyen a képen látható látvány tárult elénk. A talaj felső rétege több helyen eliszapolódott., ami később a talaj művelhetőségét rontja, a tavaszi talajmunkákat késlelteti. Azonban a figyelmes szemlélő azt is észreveheti, hogy az iszapos területeket sötétebb, morzsalékos foltok tarkítják, ahol az eliszapolódás nem alakult ki. A talajszerkezet ne romlott le.Mi lehet ennek az oka?Konkrét talajvizsgálat nélkül pontos választ nem lehet adni. Azonban a legvalószínűbb okok közé tartozik a talaj mészhiánya és ebből kialakuló savanyodása, ami ilyen szituációkban, ami most kialakult szembetűnő látványt okozhat. A mésszel jól ellátott részeken a humusz-agyag komplex sokkal ellenállóbb a csapadék felületi kilúgzó hatásának, az eliszaposodásnak.Ilyenkor talajjavításban kell gondolkodnunk. Pótolnunk kell a talaj felső rétegéből kimosódott kalciumot, hogy a talajszerkezet regenerálódni tudjon és képessé váljon a tavaszi vetőágy kialakítására.

Egyenletes kelés GREENSTART-al

A hagyományos mikrogranulátumok használatával fokozhatjuk a kelés utáni kezdeti fejlődést és a koraiságot. A növény gyorsabban alkalmassá válik a talaj tápanyag- és vízkészletének hatékony kihasználására. Azonban a kelés folyamatára nincsenek érdemi hatással.Ezt a helyzetet változtatta meg a Timac AGRO a mikrogranulátumaival. A GREENSATART használatával a vetés napjátol segíthetjük a növény fejlődését, mert a benne lévő biostimulátorok a mag vízfelvételével bejutnak a magba és gyorsítják a csírázás enzimatikus folyamatait. Gyors, egyenletes kelés és kezdeti fejlődést biztosítanak.

PHYSIOMAX = STABIL TALAJSZERKEZET, EGYENLETES KELÉS

Eliszapolódott a talajának felső rétege a téli csapadékok hatására? Aggódik a tavaszi magágyminőség és az egyenletes kelés miatt?200 kg/ha PHYSIOMAX-al gyorsan regenerálhatja a talajszerekezetét és javíthatja a tavaszi vetések egyenletességét.- gyors hatásának köszönhetően a márciusi talajmunkák során kijutattva azonnal kifejti regenerációs hatását- a PHYSIO+ biostimulátor tartalma gyors gyökeresdésre sarkalja a vetéseket.- kompenzálja a magágyba dolgozott nagy nitrogén adag savanyító hatását.Használatával kapcsolatban keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját!