Trelleborg véglegesítette a CGS Holding felvásárlását

Befejeződött  a ČGS Holding a.s – magántulajdonban lévő vállalat, vezető pozícióban a mezőgazdasági, ipari  és speciális gumiabroncsok valamint fejlett polimer-technológiai megoldások terénTrelleborg általi felvásárlása. A teljes összeg készpénzben körülbelül 10.9 milliárd svéd koronát jelent. A csehországi székhelyű ČGS 2015-ben mintegy 5.6 milliárd svéd korona értékű forgalmat bonyolított 16,5 százalékos üzemi eredmény mellett.

 “Nagy örömünkre szolgál a CGS-t a Trelleborg Csoportban üdvözölni. A vállalat már régóta szerepelt listánkon. Az akvizíció azt jelenti, hogy a Trelleborg szinte megkétszerezi forgalmát a mezőgazdasági abroncsok terén, megerősíti vezető pozícióját az ipari abroncsok terén és kiegészítőleg új pozíciót szerez a speciális abroncsok szegmensében. A CGS fejlett polimer-technológiai megoldásai új érdekes pozíciókat hoznak, valamint tovább erősítik a Trelleborg már meglévő vezető helyét a Csoport jelenlegi üzletágaiban”, mondta Peter Nilsson, a Trelleborg elnök-vezérigazgatója.  

A CGS Holding magába foglalja a Mitas, Rubena és Savatech üzletágakat. A Mitas körülbelül kétharmadát teszi ki a csoport forgalmának és erős közép-piaci speciális abroncsmárkákkal rendelkezik, különlegesen erős pozicíóval a mezőgazdasági abroncsok terén. A speciális abroncsok kínálatát a Rubena és Savatech fejlett polimer-technológiai megoldásai egészítik ki: tömítések, tömítő profilok, speciális szállítószalagok, nyomóköpenyek és más polimer szövetek.

“Meggyőződésünk, hogy a mezőgazdasági piac helyre fog állni, lehetővé téve számunkra

Ennek megfelelően, úgy véljük, hogy mindenképp vonzó volt a vételár figyelembe véve a várható szinergiákat és a mezőgazdasági piac jövőbeni fellendülését,” összegezte Peter Nilsson.

Mitas integrálódni fog a Trelleborg Wheel System üzletágába. Az átmenet során, az egyéb műveletek függetlenek lesznek a Trelleborg meglévő műveleteitől, mindaddig míg fokozatosan beépülnek majd a jelenlegi üzleti területekbe.

A felvásárlást követően Trelleborg forgalma 30 milliárd SEK körül lesz, és 23.000 alkalmazottat foglakoztat 47 országban.

A tranzakció 2016 Május 31dátummal lép érvényre. A vásárlással járó egyszeri költség körülbelül 70 millió svéd korona, mely 2016 második negyedévében kerül átutalásra. Ebből az összegből mintegy 50 millió SEK a működési bevétellel járó költség, 20 millió SEK pedig a nettó pénzügyi tételekért kerül felszámolásra. A PPA hatások nem szerepelnek a fenti összegekben.

A felvásárlással kapcsolatos sajtóközlemény 2015 November 9-én jelent meg.

gumiabroncs mezőgazdaság trelleborg