fbpx

Új cégvezetővel bővült a Lindab magyarországi menedzsmentje

Írta: Szerkesztőség - 2016 március 01.

A profilgyártás és a légtechnika terén a világ vezető cégcsoportjai közé tartozó Lindab Sulyok Andrást nevezte ki magyarországi leányvállalata élére. A pozíciót korábban betöltő Mikó András ugyancsak a Lindab Kft. vezetőségének tagja marad, a jövőben a társaság légtechnikai területének vezetéséért és a termelési folyamatok felügyeletéért fog felelni ügyvezetőként. A Lindab magyarországi vezetésének megerősítésével a cégcsoport célja a profilgyártási és légtechnikai terület együttes növekedésének támogatása Magyarországon.

A Lindab Kft. vezetését country managerként átvevő Sulyok András komoly vezetői tapasztalattal rendelkezik. A szakember korábban ugyanezt a pozíciót töltötte be a cégcsoport romániai leányvállalatánál, amelyet több mint 20 évig irányított. Ezt követően 2015-ben a régiós, vagyis a magyarországi, romániai, csehországi és szlovákiai értékesítésért volt felelős, mielőtt 2016-ban átvette a magyar leányvállalat irányítását.

A világszerte 32 országban jelenlévő cégcsoport tavaly kiemelkedő évét zárt, amit jól mutat a vállalat nemzetközi honlapján február 11-én közzétett beszámoló is. Eszerint 2015-ben forgalmát nyolc, adózás utáni eredményét pedig hét százalékkal tudta növelni a csoport. Emellett a cégcsoport üzemi eredménye 469 millió svéd koronát, közel 15,4 milliárd forintot tett ki, ami átszámítva mintegy 700 millió forintos növekményt jelent az előző évhez képest.

„A Lindab tavaly cégcsoport szinten kiváló évet zárt, és a 2016-os évnek is nagy tervekkel vágtunk neki, amelyek Magyarországot is érintik. Az előzetes adatok szerint 2015-ben a Lindab Kft. is javította üzleti eredményességét, de további jelentős növekedési tartalékokat látunk még” – mondta Sulyok András. A cégcsoport magyarországi terveit és kilátásait illetően Sulyok András elmondta, a Lindab komoly növekedési potenciált lát Magyarországon mind a profilgyártás, mind pedig a légtechnika terén.

„A légtechnikai termékek értékesítése kapcsán máris több olyan, nagy költségvetésű, egyedi projektet látunk, amelyek újabb lökést jelenthetnek az üzletágnak a tavalyi sikertörténet, a szegedi lézerkutató központ építése részeként elnyert 1,2 millió eurós megbízás után” – mondta a Lindb Kft. country managere.

„A profilgyártás terén szintén pozitívak a kilátásaink, köszönhetően az építőiparban és a mezőgazdaságban megfigyelhető fejlesztési és bővítési igényeknek. A tetőbiztonság, az épületszellőztetés és a komplett épületeladási projektek terén egyaránt jelentős növekedést várunk” – hangsúlyozta Sulyok András. A country manager hozzátette: az, hogy mindkét területen ilyen kedvező várakozások mellett indulhattak neki az idei évnek, nem csak a magyarországi üzleti számok javítását segíti, hanem azt is, hogy a magyar leányvállalat súlya tovább növekedhessen a cégcsoporton forgalmán belül.