fbpx

Új együttműködési lehetőségek a legjelentősebb ázsiai partnerrel, Japánnal

Írta: - 2016 január 18.

Egyre fokozódó érdeklődés tapasztalható a prémium minőségű magyar élelmiszeripari termékek iránt – jelentette ki Macusima Hiromicsi, Japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztériumának nemzetközi kapcsolatokért felelős miniszter-helyettese a berlini Zöld Hét magyar pavilonjában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel folytatott egyeztetésen.

Japán Magyarország elsőszámú ázsiai kereskedelmi partnere, amelyet az is bizonyít, hogy a magyar élelmiszerek sorra sikeresen helytállnak a szigorú japán élelmiszerbiztonsági vizsgálaton. A növekvő igények kielégítésére Magyarország további lehetőségeket keres a távol-keleti ország piacain való megjelenés bővítésére, ezért idén tavasszal Tokióban megrendezendő FOODEX JAPAN mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága közös magyar standdal jelenik meg.

Fotó: FM

A kereskedelmi kapcsolatok elmélyítése mellett a felek több, közös érdeklődésre számot tartó területet tekintettek át, úgymint a méz eredetének vizsgálati módszerei, valamint a kutatóintézetek és agrár-felsőoktatási intézmények közötti együttműködés. Ezen belül is különösen ígéretes számunkra, hogy a japán tárcavezető nagy érdeklődést mutatott magyarországi angol nyelvű állategészségügyi oktatás iránt.

A megbeszélés során mindkét fél méltatta és nagyrabecsülését fejezte ki egymás kultúrája és hagyományai iránt, emellett örömmel nyugtázták az országaink közötti egyre élénkülő agrár-kereskedelmi kapcsolatokat.

(FM Sajtóiroda)