fbpx

Új ekék a láthatáron?

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 19.

Több mint 40 éves szakmaiság áll az olaszországi ER.MO S.p.A. gépgyár mögött. Munkagépei világszerte sikeresek. Mitől más? Mitől kapja meg a „magas színvonalú gépek” elismerést nemzetközi megmérettetéseken? A válasz hamarosan idehaza is kiderül, hisz 2016-tól kizárólagos importőrként a Pap-Agro Kft. elkezdte az ER.MO gépek forgalmazását.

Miért is olyan strapabíró az ER.MO eke?

Az ekék nagy szilárdságú és kopásálló acélszerkezetből készülnek, erősebbek, viszont a tömegük 20-30%-kal kisebb, mint a hagyományos eljárással készült ekék többsége. A váz teljes egészében furatok nélkül, rendkívül nagy szilárdságú anyagból, hegesztéssel készül. Az eke tornya drasztikusan erős, más márkákhoz viszonyítva 1 kategóriával erősebb. A traktor csatlakozásakor nem egy tengelyvégre kell csatlakozni, hanem egy kengyelben, ami így a golyót rögzítő tengelyt mindkét végén megtámasztja. Az első ekefej új beállítási rendszere könnyebbé teszi a traktor utáni húzást és az ellenőrzést. A rövid, robusztus, 120 mm-es tengellyel szerelt fordítómű biztosítja az eke pontos és megbízható átfordítását. A dőlés állítása pedig oldalanként egy csavarorsóval végezhető el.

A fő váz gerendely sehol nincs átfúrva, hanem a gerendelyt két oldalról borító erősítésre van minden felfogatva, így mivel a gerenda nincs hegesztve és nincs fúrva, semmi nem gyengíti a szilárdságát; nincsenek feszültséggyűjtő helyek, ahonnan repedés vagy törés megindulhatna. Az ekeszárakat tartó táskák erősítettek, továbbá ki is vannak támasztva. A függesztett ekék gerendely falvastagsága 12 mm, a félig-függesztett kiviteleké pedig 16 mm. Szélsőségesen nehéz művelésű talajokhoz a 45 fokban elfordított, vagyis élére állított gerendely biztosítja az erősségét. Az ekefejek rendelhetők réselt, teli vagy kiváló minőségű osztrák műanyag kormánylemezekkel.

Az ekék mellett szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és középmély lazítók is szerepelnek az ER.MO kínálatában, mindegyikük magas minőségét, az átlagosnál erősebb vázszerkezetét és hosszú élettartamát garantálja a forgalmazó Pap-Agro Kft. is.

p-Agro Kft.

H-2750 Nagykőrös, Alsójárás D. 1/A

http://www.pap-agro.eu

[email protected]

Tel: +36-53/552-283, +36-20/329-9975

FAX: +36-53/552-284