Új funkciók a CLAAS kockabálázóihoz

Írta: - 2017 augusztus 17.

Integrált bálamérleg és High-End-megvilágítás

A QUADRANT nagykocka bálázóhoz a CLAAS a következő szezontól számos új felszereltségi lehetőséget kínál. A QUADRANT 4200, 5200 és 5300 modellek így többek között felszerelhetők integrált bálamérleggel és High-End-világítással. Ezen felül a kihúzható késtartó fiók a QUADRANT 4200 bálázóhoz is elérhető lesz.

A bála súlyát időveszteség nélkül mérni

Az integrált bálamérleg minden gazdálkodó és vállalkozás számára érdekes funkció, akiknek fontos a készülő bála súlyának folyamatos figyelése. A mérleget a bálarámpába építették be. A tulajdonképpeni mérés a bálázási folyamat közben, minden bálánál automatikusan történik, így a folyamat ettől nem lassul le. A bálák mérése 20 km/órás haladási sebességig lehetséges. A mérési eltérés átlagos munkakörülmények között +/- 5 kilogramm.

Gyorsabb számlázás

A gép kezelője az egyes bálák tömegét közvetlenül a kabinban, az ISOBUS terminálról leolvashatja. Ráadásul minden egyes bála tömegét a megbízásra, illetve a helyre vonatkoztatva el lehet menteni, így bérmunkák esetén ezek a kimutatások a megbízható munkát igazolandó, a számlához csatolhatók. A CLAAS TELEMATICS rendszerrel a bálasúlyok alapján a területek tejes hozamát és a hozamok részterületenkénti eloszlását is meg lehet határozni, és a megbízásoknál kiegészítendő szolgáltatásként lehet az adatokat nyújtani. A hozamtérképen az egyes bálák helye és súlya is megjeleníthető.

High-End-megvilágítás

A QUADRANT 4200, 5200 és 530 modellekhez opcióban az új High-End-megvilágítás is rendelhető, amely összesen hét plusz fényszóróból áll. A fényszórók a bálázó központi részegységein helyezkednek el, például a vonórúdon, a lendítőkeréknél, a raffernél és a préscsatorna végén, ami nagyon kényelmes munkát tesz lehetővé még a karbantartási és a sötétben végzett munkák esetén is.

Kihúzható késtartó fiók a QUADRANT 4200 bálázóhoz

A QUADRANT 4200 bálázókhoz a fentieken kívül opcióként lehet rendelni egy kihúzható késtartó fiókot, amelyek már a QUADRANT 5200 és 5300 modellekben szériafelszereltségként bizonyítottak. Az, hogy a késtartó fiókot egyszerűen elő lehet húzni, nagyban lerövidíti a tisztításhoz és a kések cseréjéhez szükséges időt – a korábbi egy óráról akár 15 percre! Ez olyan időnyereség, melyből a bérvállalkozók főleg szezonban sokat profitálhatnak. Így a kések is könnyebben élezhetők, amivel javítják az egyes bevetéseken a vágási minőséget.

Az új funkciók a 2018-as aratási szezonra már elérhetők lesznek.