Új vetőmagcsávázó termékcsaládot visz piacra a Corteva

A Corteva Agriscience és a Pro Farm Technologies Ltd., hosszútávú kizárólagos stratégiai kereskedelmi megállapodás létrejöttét jelentette be. Együtt fejlesztik és forgalmazzák majd a Pro Farm saját, szabadalmaztatott technológiai platformjára épülő, biológiai vetőmagcsávázó termékek sorozatát.

A Corteva Agriscience egyik küldetése, hogy a gazdálkodók számára olyan teljeskörű megoldásokat kínáljon, amik segítenek a terméshozam maximalizálásában, és a különböző kihívásokra is megoldást nyújtanak. Az együttműködés keretében olyan nagyhatékonyságú, vetőmagcsávázásra alkalmas termékeket szállítanak, amik megfelelnek az európai termelők igényeinek, hozzájárulnak az általános növényegészség javuláshoz, valamint figyelembe veszik a fogyasztók elvárásait is, mondta André Negreiros, a Corteva Agriscience Európa Csávázási Technológia üzletág vezetője.

A Pro Farm természetes biopolimerekre irányuló kutatása egy növényi eredetű anyagokra épülő, új biológiai platform kifejlesztését eredményezte, amit kombináltak saját és szabadalmi védettség alatt álló, biológiailag hasznosuló magas koncentrációjú készítményekkel. Az így kapott növényi stimulánsok már a korai fejlődési szakaszban megerősítik a növényt, erőteljesebb növekedést eredményeznek és összességében javítják a növény egészségi állapotát.

A Corteva első ízben a 2020/21-es szezonban dobja piacra Európában a Pro Farm biológiai platformján fejlesztett kukorica-, napraforgó- és olajrepce termékeket, amelyekkel a tervek szerint több mint 10 millió hektárnyi növény kezelésére lesz lehetőségt.

corteva kukorica napraforgó termésnövelés