fbpx

Innovatív megoldásokat mutat be a BPW a hannoveri vásáron

Írta: Csomor Zsolt - 2019 október 02.

A BPW csoport hightech tengelyekkel és digitális innovációkkal segíti a Mezőgazdaság 4.0 trendet. Az Agritechnica 2019 vásáron a BPW kifinomult megoldásokat kínál a talajműveléstől a betakarításig.

Az autóipar újdonságai gyakran a mezőgazdaságból származnak

A nyugat-európai mezőgazdasági gépipar technikailag rendkívül fejlett: az autóipar csúcstechnológiai újításai gyakran a mezőgazdaságban indulnak útjukra jóval azelőtt, hogy az autópályákat meghódítanák.
A BPW – mint a mezőgazdasági gépgyártók kiemelt innovációs partnere – minden mezőgazdasági gépjármű-alkalmazásra kínál megoldást. A szombathelyi BPW vállalat a technológiai csúcsszínvonalat képviselő futóművektől a legmodernebb digitalizált rendszerekig teljesen új, előremutató megoldásokat fejleszt a mezőgazdaság számára.

A vállalat exkluzív nemzetközi sajtótájékoztatón ismertette a szakújságírókkal a BPW-Hungária Kft. fejlesztéseit és gyártását a szombathelyi gyárában, ahol az Agritechnica 2019 előkészítésével kapcsolatos innovációit is bemutatta.

A hazai és a nemzetközi sajtó képviselői számára bemutatásra kerültek a BPW legújabb futóműfejlesztései

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak

A BPW szorosan együttműködik a járműgyártókkal, a beszállítókkal és a gazdálkodókkal, hogy közösen fejlesszék a legjelentősebb innovációkat, hangzott el Szombathelyen.

A BPW stand fénypontjai az Agritechnica vásáron:

AGRO Hub – mérlegelés mérleg nélkül

A Mezőgazdaság 4.0 trendje egyértelműen megnyilvánul a BPW vásári standján (15. csarnok, E05 stand), ahol a csoport bemutatja futóműtechnológiai megoldásait is a talajműveléstől kezdve a vetésen, trágyázáson és növényvédelmen át egészen a betakarításig és a szállításig.

A BPW standján a vásár egyik fénypontja az AGRO Hub rendszer, ami többfunkciós digitális rendszert biztosít a járműipar számára. Az AGRO Hub esetében a szenzorok folyamatosan mérik a pótkocsi össz -és hasznos tömegét. Továbbá a jármű aktuális és átlag sebességét, az összesített futásteljesítményt és az üzemórát.

Az ISOBUS kommunikáció által az adatok kiolvashatók a vontató járműben elhelyezett kiegészítő terminálon keresztül vagy az Android és iOS alkalmazás segítségével. Az applikáció áttekinthető grafikonokon keresztül jeleníti meg az információkat okostelefonon vagy táblagépen. A felhasználó számára a rendszer leegyszerűsíti az elszámolást, ami tetszés szerint történhet súly, üzemóra vagy futásteljesítmény alapján.

Működés közben is bemutatásra került az AGRO Hub

Ermax TM11 – „betonkemény” világítás

A BPW ragyogó példával jár elől a világítástechnika terén is: az Ermax TM11 hátsó lámpák új generációja az ütésálló polikarbonát burkolatának és a LED technológiának köszönhetően rendkívül nehéz körülmények között is használható a mezőgazdaságban, ráadásul rendkívül jól néz ki. A dinamikus villogó grafika szuper sportautóra emlékeztet. Míg a hagyományos lámpák rendszerint 1 év elteltével mikroműanyaggá morzsolódnak, a TM11 élettartama megegyezik a járműével.

A rendezvény hivatalos részét rendkívül izgalmas és látványos gyárlátogatás zárta, ahol a sajtóképviselők betekintést nyerhettek, hogyan készül el egy „vasdarabból” a kész futómű.

CÍMKÉK mérlegelés