Újra igényelhető támogatás kertészeti gépek beszerzésére!

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 26.

Augusztus 15-én 8 órától forráskimerülésig, de legkésőbb 2013. október 18-án 18 óráig lehetőség nyílik az Irányító Hatóság által közleményben közzétett kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzésére irányuló támogatási kérelmek benyújtására a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Az MVH önellenőrzési lista közzétételével segíti a hiánytalan kérelembenyújtást.

 

Újra igényelhető támogatás kertészeti gépek beszerzésére!

 

 

A támogatás célja a kertészeti ágazat technológiai színvonalának javítása érdekében környezetbarát (energiatakarékos) kertészeti gépek és technológiai berendezések beszerzése.

A támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

Tekintettel arra, hogy a kérelmek benyújtását követően annak módosítására, illetve hiánypótlásra nincs lehetőség, felhívjuk a figyelmet a hamarosan megjelenő vonatkozó MVH közlemény mellékletében szereplő önellenőrzési lista használatára, melynek segítségével a gazdálkodó meggyőződhet arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolta a kérelméhez.

A kisértékű és a nagyértékű beszerzésekre vonatkozó támogatási kérelmeket az MVH két külön benyújtási sorrend alapján bírálja el.

A támogatási feltételekkel kapcsolatos részletes tájékoztatás a 62/2013. (VII. 24.) VM rendeletben olvasható.

A benyújtáshoz szükséges további információkat tartalmazó MVH közlemény hamarosan megjelenik a Hivatal honlapján www.mvh.gov.hu).

 

Budapest, 2013.07.26.