fbpx

Szenzorok a kardántengelyek hosszabb élettartamáért

Írta: - 2024 március 28. -Hirdetés

Ahhoz, hogy kardántengelyünk optimális minőségben, biztonsággal használható legyen a megadott élettartamának megfelelően, a karbantartási feladatok elvégzése, illetve az esetleges felújítási munkák ellátása elengedhetetlen. Lényegében ez azt jelenti, hogy a hajtó kardánoknak előreláthatólag 1000 üzemóra élettartammal kell rendelkezniük.

kardánytengely Walterscheid

Egy gazdaságban a napi feladatok ellátásához számos gépet és eszközt kell alkalmazni, legyen szó földművelési munkálatokról vagy állattartásról. Ezek meghajtásához különböző kardántengelyek használatára van szükség, amelyek sokszor különböző teljesítményátvitellel dolgoznak, így nem egyszerű számontartani a karbantartási intervallumokat.

Walterscheid WCS Sensor

Ezt a problémát oldja meg a Walterscheid új találmánya, a Walterscheid Connected Service (WCS). Ez a számláló néhány egyszerű lépésben a kardántengely védőcsövére rögzíthető, és érintésmentesen rögzíti a gép és a kardántengely üzemóráit. Az elemről üzemeltetett készülék adatokat gyűjt a gép tényleges működési idejéről, valamint a kardántengely működési idejét, és ezt az információt Bluetooth-on keresztül továbbítja a környéken lévő mobileszközökre, amelyekre a WCS Assistant applikáció fel van telepítve. Az így megadott üzemidőt az okostelefon rögzíti, és a WCS Assistant alkalmazásban minden dolgozó számára elérhetővé teszi, és automatikusan naplózza. Ha a kardántengely karbantartási ciklusa lejárt, és szükségessé válik a karbantartás elvégzése, akkor az applikáció jelzést küld a felhasználónak. A WCS használatával növelhető a kardántengelyek élettartama, a napi karbantartási idő lecsökkenthető, illetve jelentős megtakarítást lehet elérni a kenőanyagokon.

A WCS használatához töltse le a Walterscheid Connected Service Assistant App-ot és hozzon létre egy fiókot!

(Az alkalmazás a QR-kódra kattintva is elérető)

Adja hozzá a termékeket az alkalmazásban, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat! A felszereléshez pontos információkat és segédletet talál az applikációban.

Beépítés előtt ellenőrizni kell, hogy a kardántengely megfelel a következő követelményeknek:

• A védőcső és a hajtótengely összes védőfelszerelése teljes és sértetlen.

• A védőcső elfordulás ellen biztosított.

• Csak WALTERSCHEID hajtótengelyeken használható.

Kardántengely

A WCS-sel kapcsolatos kérdéseivel kapcsolatban keresse az alkatrészértékesítési menedzser kollégáinkat.