fbpx

Újra Magyarországon a STEYR traktorok

Írta: Szerkesztőség - 2011 január 10.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok kiállítás keretein belül szeptember 8-án tartott sajtótájékoztatót Dr. Czinege István, az Agroland 97 Kft. ügyvezetője.

 

A megjelenteket azzal az örömteli hírről tájékoztatta, hogy a prémium márkákhoz sorolt STEYR traktorokat ismételten meg lehet vásárolni Magyarországon.

 

 

A STEYR márka Ausztriában egyértelműen piacvezető szerepet tölt be a 65-225 LE-s traktorok körében.

Mindez részben betudható annak, hogy a STEYR gyár gyártási tapasztalata nagy múltra tekint vissza (1947-ben bocsátották ki az első 28 LE-s vízhűtéses traktorukat), valamint a jelenben az egyik legkorszerűbb technikai színvonalat képviselik.

A kimondottan környezetbarát, alacsony szén-dioxid kibocsátású, alacsony fogyasztású traktorok a sík területek mellett a hegyes-dombos területeken és az erdészetekben egyaránt jól használhatóak, nem borulékonyak.

A magas technikai színvonallal együtt a gépkezelő kényelmét is szem előtt tartja a gyár a fejlesztések folyamán, melynek köszönhetően a fülkét az ő kényelmükre, komfortjukra alakították ki.

 

 

Az elsősorban kis és közepes méretű gazdaságoknak szánt traktorokat 4 kategóriába csoportosítják:

  • Kompakt
  • 9000 MT
  • Profi
  • CVT

 

Ezeken belül a legnagyobb figyelmet a 85-105 LE-s traktorok (9000 MT széria) forgalmazására fordítják, mert ebben a teljesítménykategóriában várható a legnagyobb érdeklődés.

Ez a széria jeleníti meg leginkább a STEYR hagyományait és értékeit.

A 9000 MT kategória könnyű és mozgékony, a legújabb Tier III-as, turbófeltöltős dízelmotorokkal van szerelve, melynek következtében erős, kényelmes, megbízható, többcélú traktort jelent minden alkalmazáshoz.

A profi kategória 110-150 LE-ig terjed, amely az erőt és intelligenciát jeleníti meg. Jellemzőjük az alacsony zajszint, komfortos fülke.

 

A csúcskategóriát a CVT sorozat képviseli 167-225 LE-s tartományban.

A fokozatmentes váltóval szerelt traktor 50 km/órás végsebességre képes 1550-es fordulatszámon, igen alacsony, 69 dB-es zajszint mellett.

A STEYR traktorok a kommunális munkákhoz is nagyon keresettek, mert minden
szükséges adapter könnyen rászerelhető.

STEYR az erdőben is A szántóföldi és a kommunális munkák mellett az erdészetekre is gondoltak.

Az új STEYR erdészeti traktorok professzionálisan, biztonságosan és nagy hatékonysággal alkalmazkodnak bármilyen erdészeti feladathoz.

Gazdaságosan üzemeltethetőek, a környezetre gyakorolt káros hatásuk kicsi, a gépkezelő és a gép kivételesen magas szintű védelemben részesül, a megbízhatóságukkal pedig kiválóan elősegítik a termelékeny munkavégzést.

 

 

Kuhn bálázó- és permetezőgépek Az Agroland 97 Kft. a kizárólagos forgalmazói jogot nem csak a STEYR traktorokra nyerte el, hanem a Kuhn cég bálázó és permetezőgépeire is.

Ez szintén nagy lépés volt az Agroland 97 Kft. életében, hiszen a Kuhn a világ egyik vezető munkagép gyártója, s szintén nagy hagyományokra tekint vissza, és termékeiben kiváló minőséget képvisel.

Az Agroland 97 Kft. fejlődése a tervek szerint itt nem áll meg, további kínálatbővítést terveznek, hogy a magyarországi gazdatársadalom igényeit még nagyobb skálán tudják kielégíteni.

 

Dudás Ervin