fbpx

Ürülék, patkány a szabolcsi baromficég raktárában

Írta: Kohout Zoltán - 2020 július 07.

Csaknem 240 tonnányi, élelmiszerbiztonsági szempontból problémás terméket és élő rágcsálókat is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Szabolcs megyei élelmiszer-cég fagyasztóiban. Milliós bírság lesz a vége.

A Nébih szakemberei május végén tartottak élelmiszer-higiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei brojlercégnél. A fagyasztott élelmiszerek több napig tartó átvizsgálása során mintegy 236 tonna esetében az ellenőrök egérürülékkel szennyezett, sérült csomagolású, penészes és lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket találtak. Emellett voltak jelöletlen, a tétel azonosítására szolgáló adatot nem tartalmazó, továbbá hiányos dokumentációjú élelmiszerek is. A raklapok között élő és fagyott rágcsálót is találtak a Négih emberei.

A hatóság a kifogásolt termékeket kivonta a forgalomból, azok ismételt forgalomba hozatalát megtiltotta, és elrendelte a megsemmisítésüket. A jogsértésekkel kapcsolatos eljárás folyamatban van, a felelős milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

(forrás: Nébih)