fbpx

Vásárlás az ország túlsó pontjáról (is)

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 18.

Pflanczer Tamás főállású őstermelő, aranykalászos gazda Somogysámsonban.

Elsősorban őszi kalászosokat és kukoricát termel 55 hektáros gazdálkodásában, emellett szőlőműveléssel és sertéstenyésztéssel is foglalkozik, bár bevallása szerint ez utóbbi inkább hobbi, mint jövedelemforrás, hiszen az 50 fős állomány a megélhetés biztosításához nem lenne elegendő.

 

 

 

 

Az őstermelők legnagyobb költségét általában a gépi szolgáltatások igénybevétele jelenti, ezen a birtokon azonban itt sorakozik a MTZ, Rába és New Holland traktorok mellett a szántóföldi talajművelést gyakorlatilag teljesen lefedő géppark. Minden gépi munkát önállóan végez?

Szinte igen, a betakarítás az egyetlen gépi munka, amire minden évben kombájnt hívunk, mert ahhoz a beruházáshoz ez a gazdálkodói méret nem elegendő szerintem.

De azért a szántástól kezdve, a talajápoláson át a vetésig mindent önállóan elvégezni, már ez is embert és pénztárcát nem kímélő, viszont nélkülözhetetlen feladat a mai világban.

Őstermelőként, ezzel a területtel kis gazdálkodónak számítok, aki nemcsak a gépi munkát, de annak technikai hátterét is magam biztosítom, ami az apróbb szereléseket, feljavításokat jelenti. Nos így kerültem kapcsolatba a Habi Kft. kínálatával.

 

Szinte a Balaton délnyugati csücskénél gazdálkodva azt gondolnám, hogy a kiskunhalasi központú Habi Kft 10 telephelye közül csak Nagykanizsán fordul meg ennek a gépparknak az aktuális karbantartása, javítása kapcsán.

Korábban az MTZ motort és szinte az összes mindennapi alkatrészszükségletemet a közelinek számító Pécsett és Dunaföldváron vásároltam, aminek természetesen a kisebb távolság volt az oka.

A sors iróniája, hogy évekkel ezelőtt gyorsan, mégis jó árban azonnal volt szükségem egy talajmaróra, amiért a megadott békéscsabai címig utaztam, és valójában ott hívták fel a figyelmemet arra, hogy az országos telephelyhálózatnak köszönhetően ezt közelebb és gyorsabban is meg tudtam volna oldani.

Az MTZ felújításakor vagy a pótkocsim vásárlásakor már egyértelmű volt az időközben megnyílt nagykanizsai telephely kínálatára támaszkodni.

Azóta természetesen már ismerem a Habi Kft. weboldalát és webáruházát is, látva a teljes termékkínálatot.

Őszintén szólva azon szoktam tájékozódni az aktuális árakról és arról, hogy egyáltalán van-e készleten az általam keresett termék.

Ezután azonban én mindig személyesen felkeresem a kollégákat, amikor már konkrét vásárlási céllal érkezem.

A helyben lévő azonnali szaktanácsadás legtöbbször többet ér, mint a rugalmas, zökkenőmentes megrendelés és házhoz szállítás.

És a tájékozódás közben szinte minden alkalommal találok akciós vagy számomra szükséges, „csere érett” alkatrészt vagy fogyóeszközt.