Vetélkedj, és nyerd meg a drónt!

Számodra még mindig piros traktor, puttonyos szőlőszedők és legelőről ballagó tehenek jelennek meg, ha az agrárium szót hallod? Ha így van, töltsd ki a Nagy Diák Agrártesztet, hogy képben legyél a mezőgazdaságban alkalmazott legmodernebb technológiákkal!

Nagy Diák Agrárteszt – mezőgazdálkodj okosan! néven online vetélkedőt indított a DUE Médiahálózat. A tesztet bárki kitöltheti a www.agrarteszt.hu oldalon, de a háromfordulós nyereményjátékban csak a 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek részt.

A teszt segítségével lerántjuk a leplet a mezőgazdaságban alkalmazott high-tech eszközökről és arról a valóságról, ahol a legmodernebb technológia segítségével minőségibb termelés és jobb életkörülmény érhető el, miközben a környezeti fenntarthatóságot is biztosíthatjuk a jövő generációi számára. A játékban részvevők azt is megtudhatják, mikortól eszünk mesterséges húst, mire jó az okostraktor, és miért fontos az energiaültetvény.

A verseny első, online fordulója 2020. április 15-ig tart. Az itt legjobb eredményt elért 1000 játékos meghívást kap a 2020. május 21-én, a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál keretén belül megrendezendő középdöntőbe, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 12 agrártudós között dől el a verseny.

A fődíj egy profi drón és drónkezelő tanfolyam. A második helyezett 50 ezer, a harmadik pedig 25 ezer forintos műszaki vásárlási utalványt nyerhet. A Nagy Diák Agrárteszt a Helló Modern Agrárium támogatásával jött létre.

További információ: www.due.hu

digitalizáció drón energiaültetvény mezőgazdaság