fbpx

VM: a biztonságos élelmiszer-előállításban jelentős szerepe van a szakmai kamarának

Írta: - 2014 február 20.

VM: a biztonságos élelmiszer-előállításban jelentős szerepe van a szakmai kamaránakBudapest, 2014. február 18., kedd (MTI) – A biztonságos, növényvédőszer-maradványtól mentes élelmiszerek előállításában jelentős szerepe van a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden az MTI-vel.

A szaktárca tájékoztatása szerint a Magyar Tudományos Akadémián megtartott 60. Növényvédelmi Tudományos Napokat köszöntve Kardeván Endre vidékfejlesztési államtitkár kiemelte: a kamara tagjai a legújabb tudományos eredményeket alkalmazva segítik a gazdálkodókat.

Az eseményen Kardeván Endre szólt arról, hogy a kormány tavaly októberben elfogadta az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiát, amely lehetővé teszi a teljes élelmiszerlánc hatékonyabb ellenőrzését, és célja, hogy egészséges, kiváló minőségű, biztonságos termékek jussanak el a termőföldtől az asztalig.

Az élelmiszerbiztonságot és az élelmiszer-ellátás biztonságát a Nemzeti Vidékstratégia is kiemelten fontos feladatnak tekinti – fogalmazott az államtitkár. A mezőgazdasági termelés biztonsága magában foglalja az élelmiszer-termelésre alkalmas környezet hosszú távú fenntartását is. Ennek kiindulópontja pedig az agrárkörnyezet védelme, különösen a termőföld megőrzése – áll a közleményben.

MTI 2014. február 18.