Magyarország Legszebb Birtoka - 2018

Birtoklátogatások, zsűrizés és díjkiosztás után

Másodszor kerestük Magyarország Legszebb Birtokát, egyben olyan példaképeket, akik a megtermelt eredményükből nemcsak saját javukat keresik, hanem a gazdálkodásuk környezetére is fordítanak erőforrást, azaz „takaros” portát hoznak létre.

Ahogy a verseny fővédnöke Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, a Parlament alelnöke fogalmazott: „Minden ilyen verseny üzenetet hordoz magában: van mit megmutatni, van lehetőség és esély egy lényegesen magasabb színvonalú gazdálkodásra, s az erőforrások lényegesen jobb kihasználására”. A szakmai zsűri 48 jelölt közül választotta ki azt a 21 döntős birtokot, akiket július folyamán személyesen végig látogatott, majd 8 nap és mintegy 50 ezer kilométer megtétele után a kategóriagyőztest is megválasztotta. A zsűrizés alapja egy 13 kérdésből álló pontozási rendszer volt: az adott kategória szerinti szakmai megfelelőség, díszkert, fenntartható gazdálkodás, együttműködés más társaságokkal, épített környezet, higiéniai szempontok, innováció, környezetvédelem, megközelítés, munkabiztonság, technikai felszereltség, transzparencia, vizuális szépség.

Az abszolút győztes kiléte szeptember 15-én, Gárdonyban dőlt el, a kategóriagyőztesek közül a zsűri, titkos szavazással választotta ki az idei legjobbat.

Nézzük kategóriánként az idei év legszebb birtokait:

Állattenyésztés kategória: Gallus Kft.

Gyümölcstermesztő birtok kategória: Hunapfel Kft.

Kertészet kategória: Specialmix Kft.

Kistermelői birtok kategória: Dióliget

Precíziós gazdálkodás kategória: Lipták Farm

Szántóföldi növénytermesztő birtok kategória: Agrár-Béta Kft.

Szőlészet-borászat kategória: Mészáros Borház

A közönségdíj nyertesének járó díjat a Facebook szavazás alapján a Bolyhos Pálinkafőzde vihette haza.

Az idei évben a Magyarország Legszebb Birtoka verseny fődíját az Agrár-Béta Kft.-nek ítélte a zsűri.


Díjazottak és támogatók Magyarország Legszebb Birtoka 2018 gálaestéjén

Gratulálunk a győztesnek, a kategóriagyőzteseknek, valamint a közönségdíj nyertesének egyaránt! Bízunk abban, hogy 2019-ben ismét együtt kereshetjük és ünnepelhetjük Magyarország Legszebb Birtokát!

Sándor Ildikó

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

Hírek az eseményről

Ha van sikerrecept egy családi vállalkozáshoz, akkor a szakmai és üzleti tehetség mellett a házastársak szövetsége bizonyára kell hozzá. Kisgergely...
Már a nagyapja is itt gazdálkodott Zsombón, tehát Gyuris Attila úgy nőtt fel, hogy tudta, dolgozni kell. A történet azóta persze sokat változott, az...
„Ez a farm lett a mentsvárunk”
„Terjeszteni kell a precíziós gazdálkodást!”
„Hogy milyen az igazi ágyaspálinka? Újszilváson ez nem vitatéma”
„Nagyapám, dédapám és ükapám is Zichy volt”
„Mindig újítani kell és próbálkozni”
„Szenvedélyes hétköznapok egy lokálpatriótától”

Galéria