Fazekas: a borászat a magyar mezőgazdaság „ékköve”
A magyar szőlészet és borászat mindig is a mezőgazdaság ékköve volt.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA magyar szőlészet és borászat mindig is a mezőgazdaság ékköve volt.
Komoly károkat okozhat a borászatoknak a meleg tél, a Balaton mellett évek óta nem készítettek jégbort, s erre az idén is kevés az esély.
A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden.
Kiemelkedő évjárat lesz a 2013-as Tokaj-Hegyalján, az új borvidéki rendtartási minőségi követelményeknek is megfelelő első palack aszú 2016-ban kerülhet a boltok polcaira.
A tradicionális hazai szőlőfajtákra épül a 9. Magyar Borok Bálja menüjéhez összeállított borsor.
Rendben lezajlott a hegyközségek szervezeti megújítása, de még számos finomhangolásra van szükség ahhoz, hogy valóban egy európai szemléletű, innovatív testületté váljanak a hegyközségek, amelyek méltóképpen képviselhetik majd a borágazat egészét.
A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Exkluzív kiadványt mutattak be hétfőn a Vidékfejlesztési Minisztériumban a magyarországi fehér borokról.
Magyarország a következő ötéves időszakban 145,5 millió euró (43 milliárd forint) felhasználására jogosult a szőlő- és bortermelés uniós támogatási keretéből, ami több mint 30 millió eurós növekedést jelent.
Interjú a Borászok Borásza díj alapítójával, Rókusfalvy Pállal.