Kulcsszó: élelmiszer
Kutatási fókuszban az eredet és a biztonság
A hazai zöldség-gyümölcs ágazat innovatív fejlesztését, valamint versenyképességének növelését tűzte ki célul a Szent István Egyetem, olvasható a NAK…
A kamara kezdeményezésére módosult a rendelet: ez több száz tejautomata megmaradását segítheti
Az automaták és a NAV elszámolási rendszere közötti adatkommunikáció biztosítása érdekében 2017 januárjában hatályba lépett a 31/2016.(IX.2.) NGM…
Érzékszervi bírálati szabványok az Élelmiszerkönyvben
Az érzékszervi bírálatokat részletező nemzeti szabványok segítséget nyújtanak a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) előírásaiban található termékjellemzők és érzékszervi szakkifejezések értelmezéséhez.
Bővül az új élelmiszerek uniós listája
Megjelent az Európai Bizottság 2018/991/EU végrehajtási rendelete a tyúktojásfehérje-lizozim-hidrolizátum 2015/2283/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet szerinti új élelmiszerként történő forgalomba hozatalának engedélyezéséről.
Granulált vagy dercés takarmánnyal etessük a sertéseinket?
A sertéstelepek takarmányozási költsége a legfontosabb tényező az eredményesség tekintetében. Köztudott, hogy a takarmányok ára az összes költség…
Tejterméket gyártó üzemet függesztett fel a Nébih
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a Nébih
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását.
Tudatosabban étkezünk, mint öt éve?
A hazai lakosság fogyasztói szokásainak változása az egészséges és tudatos életmód irányába mutat.