Kulcsszó: gomba
Kucsmagomba – a tavaszi különlegesség
A sokféleképpen elkészíthető kucsmagombával különleges finomságot tehetünk az asztalra.
Növénykondicionálás – növényorvosi szemmel
Kora tavaszi feladat, hogy talajaink újra életre keljenek, javuljon a talajszerkezet, helyreálljon a talaj tápanyag-szolgáltató képessége, növekedjen a talajba bevitt szerves és szervetlen tápanyagok feltáródása, illetve a tápanyag hasznosulása.
Könnyebben építhetnek fóliasátrakat a gombatermesztők!
A NAK indítványára egyszerűsödött a gombatermesztők fóliaépítése.
A rezisztencia jelentősége a burgonyatermesztésben
Egy-egy ország burgonyatermesztésének fokmérője az elért termésátlagok mellett mindig az, hogy a jelentkező igényeket milyen mértékben és milyen minőségi színvonalon tudják a termelők kielégíteni.
Keresett termék a magyar gomba az exportpiacon
Hazánkban a csiperke és a laska a legjelentősebb termesztett gombafaj. Minőségi magyar gombára a jelenlegi termelés duplájára is lenne igény az exportpiacon
A repce őszi növényvédelmi aktualitásai
Az idei ősz eddig hasonlóan alakul, mint az elmúlt években már hozzászokhattunk. Meleg szeptember és október, őszi gyomok sehol, csak a nyáriak jelentek meg a már kikelt vetésekben.
Vándorgyűlésen találkozik a hazai talajtudomány
A talajtan egy viszonylag fiatal tudomány, mely igazán a 19. század második felétől kezdett fejlődni. Az egyszerű talajtani adatgyűjtéstől, a…
Mit tehetünk a talaj szervesanyag-tartalmának megőrzésére és annak növelésére?
A talajok szervesanyag-tartalma alapvetően talajtípusonként változó, mennyisége, minősége, különösen a pótlás kérdése sok esetben nehezen…
Talajbaktériumok – XXI. századi technológia a baktériumszaporításban
Az erjedés, erjesztés kémiai folyamatát jelenti röviden. A talajoltó-készítmények előállítása fermentorokban történik. A fermentor egy zárt, saválló,…