Méz, lekvár: tovább szigorítanak a kijózanító jelentés után
A mézek és lekvárok minőségének és az ezekkel foglalkozó termelők védelmében az EU tovább szigorítja az előírásokat.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA mézek és lekvárok minőségének és az ezekkel foglalkozó termelők védelmében az EU tovább szigorítja az előírásokat.
Itthon jól termelhető, mégis sok agrártermelő felhagyott vele, 30 év alatt közel ötödére esett a termésmennyiség.
Az idei szezonban a mezőgazdasági termelők közel átlagos mennyiséget takaríthatnak be, a minőség lehetne jobb is.
Jó évjáratokban 70 – 80 ezer tonna, míg a legrosszabb években 50 ezer tonna körül alakul a hazai szilvatermés.
Alacsony hőfokon működő, a gyümölcsök vitamintartalmát és ízanyagait megőrző lekvárfőző üzemet indított a Komárom-Esztergom megyei Szomoron a Barack-Virág Kft.
A szerdán megnyílt észak-olaszországi három napos szakmai bemutatón a magyar termelők egyebek között meggylekvárral, meggylével és meggypálinkával mutatkoztak be.