Vermikomposzt a növények növekedéséért és egészségéért
Mit lehet tenni az elkészült komposzttal, ha például az több hónapig nem kerül felhasználásra?
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreMit lehet tenni az elkészült komposzttal, ha például az több hónapig nem kerül felhasználásra?
A szárbontás jelentősége már megkérdőjelezhetetlen. Mikor, mennyit, mivel és hogyan, már csak ezekben kellene zöldágra vergődnünk.
Innovatív mezőgazdaság: mikroorganizmusok, baktériumtörzsek a jobb termésért és talajállapotért.
Az elmúlt évtizedekben drámai mértékben csökkent a talajban élő mikroorganizmusok száma és diverzitása.
Cellulózbontóval lecsökkentjük a talajban a kukoricaszár mennyiségét, a növényi kórokozók életterét, áttelelési esélyét és növeljük a talaj termőképességét.
Kevés helyen, kis létszámban tanítják a talajoltást még az agrárgazdasági egyetemeken is.
A növénytermesztők új módszerek bevezetésével törekednek a fenntartható mezőgazdaság megteremtésére.
A talajok termékenységének és mennyiségi pusztulásának egyik legfontosabb mutatója a talaj vízgazdálkodása.
A talaj mikroorganizmusainak alaposabb vizsgálata az 1940es évektől jelentős felfedezésekhez vezetett.
A baktériumtrágyák elsődleges szerepe az egyensúly visszaállítása a talajainkban.