Hogyan készül a talajoltó baktériumkészítmény?
Kevés helyen, kis létszámban tanítják a talajoltást még az agrárgazdasági egyetemeken is.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreKevés helyen, kis létszámban tanítják a talajoltást még az agrárgazdasági egyetemeken is.
A növénytermesztők új módszerek bevezetésével törekednek a fenntartható mezőgazdaság megteremtésére.
A talajok termékenységének és mennyiségi pusztulásának egyik legfontosabb mutatója a talaj vízgazdálkodása.
A talaj mikroorganizmusainak alaposabb vizsgálata az 1940es évektől jelentős felfedezésekhez vezetett.
A baktériumtrágyák elsődleges szerepe az egyensúly visszaállítása a talajainkban.
A vinasz a cukorrépa számos, eredetileg is benne lévő komponensét tartalmazza koncentráltan. Így nem véletlen, hogy a talajélet fokozására is alkalmas.
A fenntartható mezőgazdasági termelés egyik, ha nem a legfontosabb alapja a szervesanyag-gazdálkodás.
Silózási adalékok alkalmazásával biztosítható a jó minőségű, ízletes kukoricaszilázs.
A gyors mikroorganizmus-szaporodáshoz kiváló tápanyag, a szénhidráttartalma biztosítja az aminosavak gyors beépülését.
Körültekintő elemzéssel ellenőrizhetők a talajaink állapotáért tett erőfeszítéseink eredményei.