Egy helyben topog vagy halad a halas szakma?
Tényleg a jövő állati fehérjéje a hal? Hogyan látják az esélyeiket a magyar tógazdák?
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreTényleg a jövő állati fehérjéje a hal? Hogyan látják az esélyeiket a magyar tógazdák?
Kevesebb halat termeltünk – az agráriumot sújtó nehézségek miatt a haltermelőknek optimalizálni kellett a termelést.
A tógazdasági haltermelésünk volumene tavaly 21 184 tonna volt, az idei év eredményei szerényebbek.
A kutatás eredményei a hazai haltermelést segítik, így a mezőgazdaság is nyer vele.
A mezőgazdaság támogatásának keretében kiemelt figyelmet kap a haltermékek minősége, és innovatív megoldások bevezetése.
Alig jeleníthető meg a mezőgazdaság termelési értékei között, de az egyik legegészségesebb élelmiszert állítja elő.
A fenntartható mezőgazdaságért egy innovatív ötlet, mely megvalósításra vár.
Ezek a halak zsírszegényebbek a megszokottnál. Így nevelik az uniós védettséget kapott Akasztói Szikipontyokat.
A halgazdaságok alacsony energiafelhasználással, magas színvonalon üzemelnek a mezőgazdaságon belül.
A tógazdaságokban a horgásztatással értékesített hal mennyisége 231,9 tonna volt.