AGRYA

Két kézen is nehéz megszámolni, hány akadály áll az eredményes generációváltás útjában.
A klub célja, hogy az agrár-felsőoktatásban tanuló és a későbbiekben a szakmájukban dolgozni is kívánó hallgatóknak adjon friss, gyakorlati szakmai információkat.
A Corteva Agriscience a mezőgazdaságban dolgozó nők elkötelezett élharcosaként kerekasztal-beszélgetést szervezett.
A jelentés javaslatokat is tartalmaz arra nézve, hogy miként lehetne reagálni az új kihívásokra.
A megszokott gyakorlatorientált személettel készül az AGRYA és a NAK a méltán népszerű Fiatal Gazda Napok megrendezésére novemberben.
Kisgyermekes családok pályázhattak tavasszal vetőmagcsomagokra
Generációváltás közelről, mégis más szemszögből.
A programban a résztvevők bepillantást nyerhetnek egy működő gazdaság mindennapjaiba
Az AGRYA a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve pályázatot hirdet ingyenes belföldi szakmai tanulmányútra az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatók számára 2019. április 12-14. között.
A vidék jövője a fiatal gazdák kezében van, ők adják a megújuló agrárium egyik zálogát, hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) konferenciáján.
A NAK az AGRYA-val közösen együttműködve rendezvénysorozatot szervezett február elején. Ennek egyik kiemelt témája az induló fiatal gazda pályázat és annak szankciómentes megvalósítása volt.
A budapesti Fiatal Gazda Konferencián mutatta be a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA „Az ügy, ami összeköt - Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért” címet viselő anyagát.
Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá február 23-án a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és a Bayer Hungária Kft.
„Nagyon fontos értéknek tartom, hogy sikerült megtartanunk az AGRYA határozott, időnként harciasabb, szakmai-érdekképviseleti szervezeti profilját.
A kertészeti ágazatban érdekelt fiatal gazdálkodók többségében (83%) önállóan értékesítik a termékeiket, közel négyötödük (79%) pedig a termeléshez szükséges alapanyagokat is önállóan szerzi be.
A kertészeti ágazatban érdekelt fiatal gazdálkodók közel négyötöde önállóan szerzi be a termeléshez szükséges alapanyagokat.
A kertészeti ágazatban érdekelt fiatal gazdálkodók közel háromnegyede (73%) beruházott a gazdaságába az elmúlt öt évben.
2014. július 7. és 11. között öt lelkes, tettre kész, nagyvárosi fiatal ismerkedhetett meg a mezőgazdasági technika legújabb vívmányaival az AXIÁL Kft. bajai telephelyén a Vidék Kaland Speciál program keretein belül.
Az idén 241 általános iskola több mint 14 ezer kisdiákja ismerkedhetett a kertészkedés alapjaival a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) által negyedik éve szervezett, "Vesd bele magad!" programnak köszönhetően - közölte az Agrya az MTI-vel csütörtökön.