betegség

Fertőzött területen óvintézkedés nélkül a tőkék 80-100 százaléka is fertőződhet a fitoplazmával.
Kaloda, mobil folyosó, körültekintő eljárás a telepi élet zavartalansága mellett.
Mivel az időjárást befolyásolni nem tudjuk, a siker záloga egy jól megválasztott repcehibrid lehet. A KWS repcenemesítési munkájában meghatározó cél: a termés optimalizálása.
A maggal és talajból terjedő betegségek ellen leghatékonyabban csávázással védekezhetünk. Erre kínálunk megoldást!
A fehérpenészes rothadás (Sclerotinia slerotiorum) jelentős károkat idézhet elő a napraforgó-, a repce-, és a szójaállományokban.
Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett.
A növényolajipari vállalatok folyamatosan bővítik kapacitásaikat, melyek évről-évre igénylik a repcemagot.
A tapasztalat azt mutatja, hogy az cselekszik körültekintően, aki okszerűen legalább két gombaölős védelmet biztosít a gabonájának; a durum és magas minőségi cél esetében ez a szám inkább három.
A szója tápértékét növeli, hogy keményítőt nem tartalmaz. A többi hüvelyes növényhez hasonlóan nem csak a szójamag, hanem az egész növény gazdag fehérjében.
Kevesebb stressz, erőteljesebb teljesítmény – sok múlhat e készítményeken.
A Macrophomina phaseolina a világon szinte mindenhol előforduló, rendkívül polifág gomba: több mint 500 növényfajt károsít, nagy jelentősége van a trópusi és szubtrópusi területeken is
A napraforgó hazánkban a legjelentősebb, étolajat adó növény. Hazai jelentőségét bizonyítja, hogy a legfontosabb olajnövényünk területe az utóbbi időben meghaladta a 600 ezer ha-t, és ezzel a búza, a kukorica és az árpa után a legnagyobb terület foglalja el.
Kora tavasszal, az idő melegebbre fordulásával, jobb esetben miután elvégeztük az ültetvények metszését, tél végi fatisztogatást és faápolási feladatokat, a soron következő növényvédelmi feladat a gyümölcsfák tél végi lemosó kezelése.
Eljárások a tavaszi időszakban az áttelelő kórokozók és kártevők ellen
Több mint 250 millió forint áll rendelkezésre a szaktárcánál.
Mi történt a nagyvilágban?
A Naturalma kezdetben öt új betegség-ellenálló fajtára alapozott program mára hat tagúvá bővült.
Kutatásról, termelői fegyelemről és persze sikerekről beszélgettünk Blum Zoltánnal
Nemcsak a humán egészségügy, az állatgyógyászat is felismeri a természetes gyógymódok, hatóanyagok lehetőségét – erre bizonyíték, ahogyan felfedezik a védelmet a méhek egyik ősi ellenségével szemben.
Ismét lehetővé válik, hogy hazánk egész területéről akadálytalanul szállítsák a szarvasmarhákat és a kiskérődzőket a közel-keleti országba.