földhasználat

Ez kőkemény gyalogmenet lesz, hogy hogy visszaálljon a vadállomány, és a vadkár is mérséklődhessék.
A kormány 1200 hektár állami földdel segíti a hátrányos helyzetű települések lakosságát.
Szeptemberben várható a Magyar Államkincstártól azon felszólító végzések kiküldése, ahol nem ellenőrizhető, vagy nem egyértelműsíthető a...
Az előző számban a föld adásvételéről megjelent cikk témakörét folytatva, a földhasználat kérdését járom körbe
A jövőben az új törvényekhez igazodó, életszerűbb szabályok alapján lesz lehetőség a jogszerű földhasználat igazolására.
A bírságon felül a kényszerkaszáltatás árát is meg kell fizetniük azoknak, akik nem vágják le a parlagfüvet a birtokukon - közölte a Földművelésügyi Minisztérium pénteken az MTI érdeklődésére.
A megszokottól eltérően most nem a népszerű I. és III. tengelyes pályázatok közül emelünk ki egyet a részletesebb tájékoztatás érdekében, hanem a még folyamatban lévő,...
A területalapú támogatás igényléséhez a bezárt területekre vonatkozó kérelmeknél 2014. június 10-ig igazolni kell a jogszerű földhasználatot - hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerdai közleményében.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja az egységes kérelem keretében területalapú támogatást igénylő gazdák figyelmét arra, hogy kérelmet csak az a mezőgazdasági termelő nyújthat be, aki a támogatás alapjául szolgáló terület jogszerű földhasználója.
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) által elfogadott új jogszabály alapján nem kell földhasználati lapot benyújtania a földhasználó tulajdonosoknak, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn eljuttatja minden érintett gazdához azt a segédanyagot, amelyben részletes tájékoztatást kapnak az új szabályról - közölte a szaktárca pénteken.
A gazdálkodók még nem minden esetben alkalmazzák megfelelően a földhasználatot érintő, egy hónapja megváltozott szabályokat - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) jogi, igazgatási és agrárszakképzési ügyekért felelős helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.
Kicsi a valószínűsége annak, hogy Magyarország földet vásároljon Romániában, egy ilyen szándék önmagában is az európai szellemiséget sértő elképzelés lenne.
A Földet a gazdáknak program főként a családi gazdálkodóknak és a fiatal gazdáknak kívánt segíteni abban, hogy javíthassák termelési feltételeiket - hangsúlyozta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
A hónap végén lezárul a Földet a gazdáknak program, amelynek keretében 250 ezer hektár állami termőföld bérletére pályázhattak gazdálkodók - mondta Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földügyekért felelős államtitkára pénteken az MTI-nek.
A fiatal gazdáknak év végéig 250 ezer hektár állami földet adnak bérbe; a teljes területet 2017-ig, a jelenlegi bérleti szerződések lejártáig vehetik birtokba.
A kormány célja, hogy ez év végéig az összes szerződés létrejöjjön a Földet a gazdáknak program keretében meghirdetett 250 ezer hektár állami terület bérbe adására.
A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellenőrző bizottsága (NFA EB) nem észlelt törvénytelenséget, illetve szabálytalanságot a földalapkezelő tevékenységében.
Törvénytelennek tartja a Kajászói Gazdatanács a helyi birtokviszonyokat, ezért levélben szólította fel a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökét a törvénytelen állapot felszámolására.
Az MSZP szerint az állami földhaszonbérleti pályázatok során a haszonbérlők üzleti terveikben a szakmaiságot nélkülöző vállalásokat tettek annak érdekében, hogy egy-egy földrészletet elnyerhessenek.
A titoktartási kötelezettség miatt nem kerültek napirendre konkrét ügyek a parlament mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának keddi ülésén.