fbpx

Így leplezi le a Deutz-Fahr titkát a Dorker

Írta: Kohout Zoltán - 2018 május 23.

Idén is buszos gyárlátogatásra invitálta partnereit a bajai Dorker Kft.: a világhírű Deutz-Fahr horvátországi kombájngyárában a látogatók megismerhették a „titkot”: következetesség, minőségi követelmények és állandó fejlesztés ad megbízható, tartós és hatékony gépeket a mezőgazdaságnak.

Felvételeink: https://agraragazat.hu/galeriak

A horvátországi Deutz-Fahr gyár a márka globális kombájntermelésének mintegy 10%-át adja. A Zupanja mellett 24 hektáros területen működő üzem éves kapacitása – szezontól függően – 500/1000 egységnyi. Szezontól függően a napi kombájn-kibocsátási teljesítmény 1-2,6 egység. Az átlagosan 10%-os éves növekedést produkáló gyár forgalma 2015-ben csaknem 60 millió euró volt. A korszerű gyártástechnológia része a rendkívül precíz lézeres vágógéprendszer: a tervezés során kialakított 3D-s modellek egy speciális vágási program révén, közvetlenül jelennek meg az előállítási fázisban, míg a gyártás teljes folyamata automatikus gyártásirányítási rendszer által kontrollált.

A Deutz-Fahr nemcsak az üzemi technológia folyamatában követel minőséget, hanem a felhasznált nyersanyagok, beszállított alkatrészek terén is. A kiváló minőségű nyersanyagokat kémiai tisztítással és felületkezeléssel készítik elő a gyártáshoz, folyamatos és többlépcsős minőség-ellenőrzést végeznek. Ez vonatkozik a látványos, több merítőkamrás festési-felületkezelési fázisra is, amely az úgynevezett KTL-technológia (cataphoresis painting line) révén biztosítja a magas minőségű végterméket.

A tudatosság a termékpaletta folyamatos bővítésében, kiteljesítésében és az offenzív kereskedelmi politikában is tükröződik a Deutz-Fahrt is birtokló SDF-cégcsoportnál: az elmúlt évtizedekben olyan nagy márkát is megvásárolt, mint például a Grégoire. A gyártási-kínálati paletta így a közép- és nagykategóriás, különleges kialakítású traktoroktól a gyümölcságazatban használt betakarítógépeken át a kombájnokig lefedi a gazdaságok igényeit. A traktorpaletta a 30-tól az 500 LE-s gépekig, a kis szőlő–gyümölcs-szegmensben alkalmazott gépektől a lánctalpasokon át a szántóföldi traktorokig terjed, a betakarítógépek szintén a 30 LE-s szüretelőgépektől a 400 LE-s kombájnokig. A termékeket ma már világszerte bő 3100 kereskedő forgalmazza

Alaszkától Új-Zélandig – köztük a szintén impozáns növekedést produkáló bajai Dorker Kft.

A Deutz-Fahr kibontakoztatja a vállalkozást!

– nem mi állítjuk ezt, hanem Salga Ottó és fia, akik Kecskemét környékén 80 hektár saját földet művelnek, és idén nagy előrelépésre készülnek.

Mivel a környékünkön komoly igény van egy nagyobb teljesítményű kombájnra, mi vállaljuk, hogy a környékbelieknek szolgáltatunk. Ehhez egy C5305-ös, kukorica- és gabonaasztallal felszerelt betakarítógépet veszünk. Több márkától kértünk ajánlatot, és egyértelmű, hogy ár-érték arányban a Dorkernél vásárolható Deutz-Fahr a legjobb választás. A Dorkert amúgy régről ismerjük, kifogástalanul megbízunk bennük, tartós, jó minőséget forgalmaznak, gyorsak, rugalmasak a finanszírozásban, a szolgáltatásaikkal – érvel a döntésük mellett az idősebbik Salga Ottó.

A gyárlátogatás előtt a cég képviselői bemutatták az idei kombájn-termékpaletta fő elemeit: a Deutz-Fahr C6200, C7200, C9200-as és C9300-as kombájnok, amelyeknél alapfelszereltség a gabona-vágóasztal. A Deutz-Fahr egyedülálló fejlesztése a DGR elnevezésű visszahordórendszer, amely egyedüliként képes kétoldali kalász-visszavezetésre: a kalászok közvetlenül visszakerülnek a gabona-előkészítő tálcára, és az utócséplőlapátok a dörzstálcán át elvégzik az utócséplést, így a lehető legnagyobb teljesítmény érhető el úgy, hogy maga a rendszer nem terhelődik túl. A Dorker népszerű kombájnakciói idén egyrészt érintik (10%-os extra kedvezménnyel) az előrendeléseket; a C7-C9 kombájnokat 5 éves garanciavállalás és 5 év teljeskörű vagyonbiztosítás mellett forgalmazzák, és – több más akciós ajánlat mellett – extra kedvezmények érvényesek a készleten lévő gépekre.

További információ: http://www.dorker.hu

Kohout Zoltán