fbpx

Lemken, Massey: növekedést vár az Agro-Alfa

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 23.

A termőföld tápanyag-szolgáltató képességét és jó szerkezetét megőrző talajművelés nem véletlenül kerül egyre inkább a szántóföldi gazdálkodás homlokterébe. A fenntartható és versenyképes termelés alapfeltétele emellett a professzionális vetés, amelynek hatékony fogásait ismertette az Agro-Alfa Kft. Táplánszentkereszten megrendezett bemutatóján a Massey Ferguson és a Lemken. A gépfejlesztések továbbra is lendületben vannak – hangsúlyozta a szombathelyi gépkereskedés.

A negyedszázados múltra visszatekintő Agro-Alfa Kft. azon ritka cégek közé tartozik, amelyek a 25 év alatt is megőrizték az alapítói tulajdonosi felállást, és bár a válság éveit megérezte a cég, azóta töretlen erővel folytatja üzleti tevékenységét. Mint a táplánszentkereszti bemutatón elhangzott, az idei forgalom-kilátások ígéretesek, nagy az érdeklődés a gazdák-gazdaságok részéről. Ebben nyilván szerepe van annak az üzletpolitikának, ami az Agro-Alfa egyik jelmondata is: ’Megalkuvás nélküli minőség’. Ez nemcsak a forgalmazott márkákra (Massey Ferguson, McHail, Lemken, Vigolo), hanem az Agro-Alfa háttérszolgáltatásaira (szerviz- és alkatrészt-ellátás, felkészült munkatársak) is vonatkozik.

A tavaszi idényre az Agro-Alfa a Massey Ferguson és Lemken gépkapcsolatok bemutatását tűzte az élre. Az egyik leglátványosabb mozzanat az MF kiemelkedő hatékonyságú, és megbízható, jó teljesítményű 7620 DynaVT Exclusive traktora mögé függesztett Lemken Azurit 9/8.75 szemenkénti vetőgép volt, amelynek Delta-soros vetéstechnikája két, egymástól 12,5 cm távolsággal eltolt részsorra épül. Az így végzett háromszög alakú vetésminta 70%-kal nagyobb tőtávot biztosít az egy sorba történő vetéshez képest, s ezzel jobb víz-, tápanyag- és fényellátást élvez a növény. Ez a vetésforma különösen előnyös az erózióra érzékeny területeken, mert így a gyökerek itt intenzívebben szövik be a talajt.

Láthattuk még az MF zászlóshajóját, a 8735 DynaVT Exclusive traktort, amely kiváló teljesítmény- és hatékonysági mutatói mellett nagyfokú kényelmet biztosít, míg Lemken Diamant 11V 6+1 L 120 félig függesztett váltvaforgató eke a nagyüzemek számára gazdaságos talajművelést tesz lehetővé. Működés közben láthattuk a hatékony Lemken Juwel 8M V 4+1 N 120 5 vasú függesztett váltvaforgató ekét, amely a megbízhatóság mellett a működtetési kényelmet és a magas munkabiztonságot biztosítja a kezelőnek – az MF 7724 Dyna6 Exclusive traktorával.

Ugyancsak láthattuk dolgozni a Lemken átgondoltan és igényesen tervezett, kifogástalanul működő mélygrubereinek egyikét: a Lemken Karat kapáit, amelyek mintegy 30 cm-es átlagos kapatávolságra helyezkednek el a gerendelyen, így intenzíven átkeverik a szalmát. A grubert az MF 7620 Dyna6 Efficient traktor vontatta, amely a nevéhez hűen a ’profi’ kategória tagja a hatékonysága révén. Ugyancsak meggyőző volt az MF 8735-ös által vontatott Lemken Rubin 9 rövidtárcsa és különösen a MF 7722-ese mögött működő Lemken Zirkon 8/300 forgóboronával kombinált Saphir 8/300 DS-125 vetőgép. Ez utóbbinak különösen a munkacsúcsok idején nagy erénye, hogy változatai rövidek, kompaktak, a nagy magtartály, a pontos adagolás és munkamélység garantálja a nagy területteljesítményt és az egyenletes állományt.

Maradt kérdése? Keressen minket: +36 94 513 350

Kohout Zoltán