juh

A kezdeményezés évtizedek óta tartó problémák megoldására adhat lehetőséget.
Keressük Magyarország Legszebb Birtokát - 8.nap 1. birtok
A legelőnkénti hasznosítás nélkülözhetetlen feltétele a jó fűminőség, amihez szükséges az optimális talaj, ami csak jó vízellátottság, és jó tápanyag-visszapótlás esetén alakul ki.
Juh ágazati konferencia (állategészségügy, kereskedelem).
A magyar állategészségügyi hatóság járványügyi intézkedései nyomán hazánk az idei évben teljesítette az Állategészségügyi Világszervezet kéknyelv betegségtől való mentességre vonatkozó feltételeit.
Kérődző haszonállataink folyamatosan ki vannak téve a különböző külső és belső élősködők által okozott veszélyeknek.
Magyar szürke szarvasmarhák, bivalyok, racka juhok és nóniusz lovak legelnek a debreceni Nagyerdőben, ahol szombaton nyitották meg a Magyar nemzeti parkok hetét.
Gazdasági jelentősége mellett társadalmi hatásait is szem előtt kell tartani.
Magyarország nagy hagyományú állatfajtáival, kitűnő minőségű tejelő és húsmarháival, valamint takarmánynövény-termelésével fontos partnere lehet a vízigényes ágazatokat 2016-ban feladó Szaúd-Arábiának – javasolta Nagy István parlamenti államtitkár a Magyarországra látogató Hamad Bin Abdul Aziz Al Batshan szaúdi állattenyésztési államtitkárnak.
Előkészítés alatt áll és módosul az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás...
XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok
Négyes iker bárányok születtek Hajdú-Bihar megyei Derecskén - közölte Szabó Lajos gazdálkodó vasárnap az MTI-vel.
Akasztó látótávolságra fekszik Solt és Kiskörös között.
Barnamedve pusztított el több juhot a Nógrád megyei Karancskeszihez tartozó Lászlóvölgyön.
Veszprém, 2014. november 5., szerda (MTI) - Tizennégy megyét érint a kéknyelv betegség, az ország területének kétharmad részén kellett korlátozó intézkedéseket bevezetni a megbetegedések miatt - mondta a kérődző állatokat érintő kór elterjedéséről a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakmai főtanácsadója egy veszprémi konferencián szerdán.
A megállapítási helyek körül kijelöltek egy 20 kilométeres zónát, amelyen belül 40 napig tartó megfigyelési zárlatot rendeltek el.
A beruházásokon túl legalább ugyanilyen fontos ezen területek hosszútávú működtetése, a természetvédelmi funkció megőrzése.
Tizenhárom gazdaságban, összesen 36 jószágnál mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát Csongrád megyében, a leölt, illetve kényszervágott állatok esetében a gazdáknak minden alkalommal állami kártalanítás jár - tájékoztatta a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője kedden az MTI-t.
A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) üdvözli az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésének kiterjesztését az állatok újabb körére.
Veszprém megyét is érintik azok az intézkedések, amelyek a kérődző állatokat megbetegítő kéknyelv-betegség Csongrád megyei megjelenése miatt léptek életbe.