fbpx

Új időszaki kiállítások a 120 éves Magyar Mezőgazdasági Múzeumban

Írta: - 2016 június 13.

A 120 éves Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár legfontosabb küldetése, hogy a fővárosi családok számára bemutassa a vidéki Magyarország értékeit – hangsúlyozta Román István a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Román István emlékeztetett arra, hogy az intézmény az akkori Földművelésügyi Minisztérium, valamint a gazdálkodók összefogásával valósult meg, amit a vidéki társadalom azóta is egyfajta budapesti otthonként kezel.

Fotó: Francz Ilona/FM

Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy a tavalyi évben ugrásszerűen megnövekedett látogatási számot az évforduló alkalmából szervezett egész éves programsorozat még tovább növeli, még többen fogják felkeresni az intézményt.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár 2016-ban alapításának 120 éves évfordulóját ünnepli. Ezt az alkalmat két időszaki kiállítás megnyitásával teszi különlegessé: Kincseink és egyedi értékeink, illetve Időképek címmel. A kiállítások az év végéig múzeumi nyitvatartási időben látogathatóak.

Fotó: Francz Ilona/FM

A Kincseink és egyedi értékeink című kiállítás a magyar agrárium múltjának olyan gyűjteményeit mutatja be, amelyeket eredetiben, részben anyaguk értéke (arany, ezüst) részben állapotuk miatt ritkán van lehetőség kiállítani. Időképek című fotótörténeti kiállítás a Vajdahunyadvár épületét mutatja be az 1890-es évektől az 1930-as évekig. A kétszer felépített vár múltjából közel félszáz fotóból álló válogatást többek között olyan híres fotográfusok, mint Klösz György és Erdélyi Mór örökítettek meg.

(FM Sajtóiroda)