fbpx

A gemenci erdei iskola feladata természeti értékeink védelme és megőrzése

Írta: - 2016 június 13.

A gemenci erdő nyújtotta értékeket elődeinktől megtanultuk becsülni, reméljük, hogy a következő generáció is tiszteli és okosan gazdálkodik majd mindezzel a páratlan természeti szépséggel, az itt honos állat és növényvilággal – fogalmazott a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola avatásán Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár (FM).

A gemenci erdészek családi majálisával egyidőben felavatott erdei iskola épületének megnyitásán az államtitkár hangsúlyozta: a gemenci természeti környezet és állatvilág mellett az itt jellemző sokszínű, sokízű gasztronómiai kínálat is olyan védeni, továbbadandó érték, amelyet a gemenci erdészek mindennapi munkája és a megújult, megszépült erdei iskola is biztosít.

Fotó: Koprivanacz Kristóf

A felújított szálláshelyek, a tanterem, a konyha és az étterem megfelelő környezetet biztosít a gemenci erdő szépségeinek megismeréséhez. Az akadálymentesített épület pedig abban segít, hogy senki ne maradjon ki ebből az élményből – fogalmazott Zsigó Róbert.

A 2003 óta működő erdei iskolát a változó igényeknek megfelelően, 160 millió forintból újították fel, mely összegből 110 millió forintot a Földművelésügyi Minisztérium biztosított. Az iskolát teljes körűen akadálymentesítették, emellett olyan szálláshelyeket is kialakítottak, amelyek nem csak erdei iskolás csoportok, hanem a Gemencre érkező családok, egyéni turisták, természetjárók érdekeit is szolgálja.

(FM Sajtóiroda)