őszi

Nem működnek az alap gyomirtó szerek repcében, vagy az időjárás nem kedvezett a gyomirtásunknak?
A jó minőségű csávázott vetőmag előállítása érdekében bizonyos alapelvek betartása szükséges. Ehhez nyújtunk segítséget Önnek!
A jó minőségű csávázott vetőmag előállítása érdekében bizonyos alapelvek betartása szükséges. Ehhez nyújtunk segítséget Önnek!
A Syngenta azt a célt tűzte ki, hogy a termelési igényeknek leginkább megfelelő fajtákat biztosít a hazai termelőknek.
Indítsa őszi vetésű növényeit Tonivit biostimulátorral az erőteljesebb gyökérnövekedés és -fejlődés, végső soron a magasabb termésmennyiség érdekében!
Minden gyomirtási mód sikerének vannak, illetve lehetnek külső – talajminőség, időjárás – tényezői, de könnyen hibázhat a termelő is a gyomirtás időzítésével, a túl rövid tartamhatás választásával vagy akár a gyomviszonyok félreismerésével.
Az őszi kezelés ezen kívül jó télállóságot biztosít, amit a kemény fagyok beálltakor fog meghálálni a növény.
Egy erős közepes-jó évet várunk a gabonák aratását illetően az idei évben.
Mit lehet csinálni, hogy a vetőmag kikeljen?
Az idei ősz eddig hasonlóan alakul, mint az elmúlt években már hozzászokhattunk. Meleg szeptember és október, őszi gyomok sehol, csak a nyáriak jelentek meg a már kikelt vetésekben.
Az utóbbi években egyre többen ismerik fel az őszi gyomirtás előnyeit. Ma már 100 ezer hektárt meghaladó területen alkalmazzák a termelők, és aránya évről évre növekszik.
A repce az egyik legköltségesebb, viszont a legkorábban bevételt hozó növényünk, de számos növényvédelmi beavatkozást igényel. Mivel a magas...
A szántóföldi növénytermesztésre a két legnagyobb hatással bíró tényező az időjárás és a talaj. A jövedelmező növénytermesztés alapja, hogy e...
Az őszi időszakban a leggyakoribbak a tűzesetek a terményszárítókban, évente átlagosan több tucat helyen gyulladnak ki a hatalmas berendezések.
A mediterrán térségben, főként Olaszországban a legkedveltebb tésztafélék alapanyaga a durumbúzából (Triticum durum) készülő durumdara, vagy más néven semolina.
Szánt vagy csak szántogat?
A Timac AGRO Hungária Kft partnerei ellátogattak Kínába. Ennek keretében ismerkedtek ennek a távoli, óriási ország nevezetességeivel, kultúrájával és élményekkel gazdagon tértek haza a napokban.
A jobb talaj minden kultúrára pozitívan hat.
A nagyobb gyökér- és szármaradványokat hagyó kultúrák után végzendő őszi tarlóbontás ma már elengedhetetlen.
Termeltetési integrációnk számára önálló durumbúzavetőmag-portóliót állítottunk össze.