tarló

Kényszer szülte azt a tűzoltási innovációt, ami most meghódítja Nyugat-Európát.
A megfelelő fedettség elérésére a visszamaradt tarló- és szalmapelyva törmelék bedolgozására a tarlóhántó eszközök keverő munkáját kell kihasználni.
A talajban történő szervesanyag lebontása során jelentős mennyiségű – a növények számára felvehető – makroelem kerül vissza a talajba.
Korszerű, megbízható Mituran-termékek a talajműveléshez.
Ismét indul az évindító akciónk, amely keretein belül akár 25%-os engedménnyel rendelhet magágykészítőt, sorközművelőt, tárcsát, talajlazítót vagy akár ekét.
A betakarítógépek 7%-a gyullad ki évente, és aztán hektár-ezrek is leégnek
A Magyar Talajbaktérium-gyártók és Forgalmazók Szakmai Szervezete kezdeményezésére és a NÉBIH jelentős támogatásával 2016-ban összehasonlító kisparcellás kísérletet állítottak be Pécs mellett.
A talajművelés sikere az időzítésen, az agrotechnikai eljárásokon és a megfelelő talajéleten múlik.
A kiállításokon és a gyakorlati bemutatók alkalmával már bemutatkozott a Güttler SuperMaxx kultivátor.
Évről-évre, az aratás idején a két fontos dologgal néz szembe a gazdálkodó.
A Mikó & Mikó Kft. tulajdonosával, a szakmai berkekben méltán ismert és elismert Mikó Ferenccel enyingi otthonában ültünk le a MaxiCutról, annak üzemeltetési tapasztalatairól beszélgetni.
A szalmaeladás gazdaságtalan és környezetkárosító!
Elismert sorozat új technológiával.
„Ami anyagot elvetettem, kikelt!” – nem is olyan régen hallottam ezt a mondatot egy kedves ismerősömtől, aki lassan harminc éve foglalkozik növénytermesztéssel itthon.
Vas megyében az őszi árpa 45 százalékát már learatták, az átlaghozam 4,65 tonna volt hektáronként - közölte a Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.
A kalászosok betakarítása az egyik legösszetettebb feladat, aminek a tarlóápolás is része és most már szinte kötelező munkafolyamatnak számít. A lábon hagyott tarló...