vadászat

A szakvásár immár teljes gőzzel az élelmiszertermelésre fókuszál.
Az előrejelzéshez képest gyorsabban terjed az afrikai sertéspestis Németország irányába.
A vadban gazdag bakonyi vidéken is hatékonyan működik az ultrahang.
A dokumentumfilmben eddig sosem látott, fél évszázaddal ezelőtt készült felvételek is láthatók.
A SZIE tradicionális rendezvényét idén dr. Csányi Sándor professzor tiszteletére rendezték.
A mentesítési terv részletesen tartalmazza az érintett szereplők teendőit.
A vadászat és a horgászat hazánk hagyományaink fontos része: nem csak kikapcsolódást és sportolási lehetőséget kínálnak, de komoly szakmai és gazdasági tevékenységet is jelentenek
A vadkár fogalmát a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (továbbiakban Vtv.), illetve a...
Augusztus elejétől december végéig engedélyezte a Baranya megyei rendőr-főkapitányság a kártékony belterületi vaddisznóállomány gyérítését Pécsett.
Azt mindenki tudja, hogy a kelet- és közép-európai rendszerváltások a korrupt tőkefelhalmozás...
Békés megyében az idei vadászszezonban 1865 dámszarvast lehet elejteni, ez a teljes állomány csaknem fele - tájékoztatta a Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-t.
Kapitális trófeájú gímbikák is terítékre kerültek Somogyban a szeptemberben kezdődött vadászati idényben.
Alig egy éve alakult meg a Magyar Vadgazdálkodási Szakértők Országos Egyesülete.
A Veszprém megyei Alsóperén rendezik meg az első Verga vadászünnepet szombaton, amelynek érdekes színfoltja lesz a nyilvános trófeabírálat - közölte a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.
A visegrádi és a pilisszentkereszti erdészet szombaton délutántól túrákat szervez, ahol a résztvevők magaslesről hallgathatják a gímszarvasok bőgését, valamint erdészeti és vadászati ismereteket sajátíthatnak el - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt.
Aranyérmes trófeájú gímszarvasbikát ejtett el egy hajnali lesvadászaton egy magyar vadász Babosdöbréte határában, a Zalaegerszegi Nimród Vadásztársaság területén, a pénteki trófeabírálaton a 13,56 kilogramm trófeasúlyú agancs 239,73 pontot ért el.
Jól indult a szeptember a somogyi eredőkben, néhány nap alatt a SEFAG Zrt. szántódi vadászterületén négy nagy, köztük egy kapitális trófeájú gímbikát ejtettek el a liechtensteini vendégvadászok.
Korszerűsítésre szorul a vadászati törvény.
Átadták az összesen mintegy 100 millió forintból megújított Gaja-völgyi tájcentrumot csütörtökön: a tulajdonos Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. felújította a Kelet-Bakonyban az Országos Kéktúra útvonal erdőgazdasági területen futó szakaszát.