fbpx

Marso és BKT Szakmai Nap

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 október 17.

Állja a piaci harcot a hazai abroncsforgalmazó

2018. szeptember 13-án a Marso Kft. immár második alkalommal tartotta meg BKT Szakmai Napját, melynek ismét a Lázár Lovaspark adott otthont. Az első rendezvényhez hasonlóan ismét sikeresen zajlott a partnertalálkozó, színvonalát a nagy érdeklődés és a magas részvételi arány is mutatta. A számos szakmai információ mellett a kötetlen beszélgetés, illetve a szórakozás is helyet kapott.

Az eseményt Szojka Attila, a kft. tehergépkocsi és mezőgazdasági termékvonal-vezetője nyitotta meg, aki először számot adott a tavalyi, sikeres gazdasági évről: 14.400 tonnányi abroncsot szállítottak, ami átlagosan napi 16 kamionnyi árut jelent. Az idei év nehézségei közül hangsúlyozta a munkaerőhiányt, valamint a kínai abroncsok egyre szélesebb körű terjedését, amivel tartani kell a versenyt. – Mindezek ellenére termékeink, hozzáállásunk és az üzleti modellünk nem változott. Gőzerővel dolgozunk – hangsúlyozta Szojka Attila.

A BKT vállalat világszinten elismert, abroncsai minősége megkérdőjelezhetetlen, hiszen folyamatosan tesztek révén újítják portfóliójukat, 2020 és 2022 között is nagyobb fejlesztéseket, innovációkat terveznek. A BKT minőségét az is mutatja, hogy évente mintegy 30 ezer abroncsot értékesítenek, és mindössze 20-30 darab érkezik vissza garanciális problémával, sok esetben ez is azért, mert nem a megfelelő mintázatú abroncsot választják az adott munkára.

Főszerepben az abroncsok

A Marso Kft. képviseletében Simon Zsolt tehergépkocsi- és mezőgazdasági abroncs menedzser a már jól bevált mezőgazdasági abroncsokon felül a legújabb munkagép- és targonca abroncsok tulajdonságain és teszteredményein túl bemutatatta az IF, VF technológiát is. Egyre több az IF és VF jelölésű BKT mezőgazdasági abroncs, melyek szerepe és fontossága meghatározó a jövő mezőgazdaságában, alacsonyabb légnyomás melletti nagyobb terhelhetőségük és kisebb talajtömörítésük miatt. Csúcstermék az Agrimax V-Flecto, ami elsőként már NRO (keskenyfelni-opció) kivitelben is készül, azaz a hagyományos, normál felniken is használható ez a VF-es abroncs, nem kell szélesebb felni hozzá, mint alapesetben.

Teleszkópos rakodógépekhez, kotró-rakodógépekhez fejlesztett radiál mezőgazdasági-ipari Multimax MP 527 abroncsot nagyobb érintkezési felülettel tervezték, hogy egyenletesen érintkezzen a talajjal a hoszszabb abroncsélettartam és a kemény felületeken történő legjobb tapadás érdekében. Erős oldalfal és kiváló hosszanti stabilitás jellemzi. Földmunkagépekhez az SR30 acélradiál abroncsot kínálják a kivételes stabilitás és vezetési teljesítmény érdekében. A Maglift tömör targonca abroncsok és azoknak az új, Nonmarking, azaz nyomot nem hagyó variánsának megjelenése mellett az LM81, mint acél radiál targoncaabroncs újdonságot is bemutatták.

Hazánk legnagyobb, magyar tulajdonú gumiabroncs- és autószerviz-hálózatával rendelkező Marso Kft. igyekezett palettájának minden momentumát ismertetni a szakmai napon. Országszerte 16 településen 22 telephellyel várják közvetlenül a vásárlókat, ezenkívül további hat Marso Franchise Partner, illetve egy 60 tagot számláló hálózat is a vevők rendelkezésére áll.

Györkös Gábor Gumi-Profi Team Kft. pápai telephelyének vezetője

A Marso Kft.-vel több mint 25 éves a szakmai kapcsolatunk, többféle szegmensre vásárolunk tőlük abroncsokat, kiváló termékeket forgalmaznak. Az egyik legelterjedtebb, választékában méretében a legjobban fejlődő termékcsaládjuk a BKT, nálunk is megtalálható. Számomra fontos, hogy egymással jól tudunk együttműködni, szinte baráti kapcsolatban vagyunk. A kft csapata nagy hangsúlyt fektet a partnerségre, velünk a kereskedőkkel együttműködve próbálják kihozni mindenből a legjobbat. Ügyelnek a folyamatos kapcsolattartásra, és hogy az újdonságokról mindig időben értesüljünk.

Összeállította: Kalmár Nárcisz