nak

A gyümölcstermelők és a sertéstartók kiemelt támogatása.
Az országos jégkármérséklő-rendszer üzemelésének első évében 70 százalékkal kisebb területre jelentettek jégkárt a gazdálkodók
„Élelmiszeripari kézikönyv” című sorozatot indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), olvasható a köztestület honlapján
A kukorica és a búza után várhatóan a repcét is hasonló módon és módszerrel vizsgálják majd.
A december elsejétől beadható pályázat módosítása, több ponton is érinti a gazdálkodók kötelezettségeit.
A magyar piacra kerülő mikulásvirágok 80-90 százaléka hazai termesztésből származik.
Az igazolvány akkor érvényes, ha az igazolvány és a hozzá tartozó értékesítési betétlap egyidejűleg hatályos.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökei személyes fogadóórát tartanak novemberben. Az egyes találkozók időpontjai folyamatosan frissülnek.
Zöldítés és zöldtrágyázás, tapasztalatokkal és jogszabályokkal fűszerezve
A hazánkban napjainkban található 54 darab védjegy között nehéz eligazodni: a fogyasztók érdekében előkészület alatt áll a mindezt felváltó egységes állami védjegy.
A méhészek a glifozát korlátozását szeretnék elérni, miközben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara osztályelnöke szerint viszont hazánkban nem olyan mértékű a hatóanyag alkalmazása, hogy az problémát jelentene.
Az elmúlt évekhez hasonlóan közösen szervez almafogyasztást ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeb Zöldség – Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Az őszi munkák, a precíziós gazdálkodás és az agrárszakma megújulása lesz a fő téma a II. NAK Szántó­földi Napok és Agrárgépshow-Mezőhegyesen, ami az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye lesz.
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetségek Szövetsége (MAGOSZ) tisztújító közgyűlést tartott.
Az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye!
Mi történt a nagyvilágban?
Az Európai Unió részéről, az utóbbi időben egyre fontosabb szerepet tölt be a vizek védelme, és az olyan vízellátási megoldások alkalmazása, amelyek alacsony környezeti hatással járnak, olvasható a NAK honlapján.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete július 11-én szakmai napot tartott Baján agráripar képviselőinek részvételével.
A mezőhegyesi esemény számos kiállítót vonultat fel, és várhatóan több ezer látogatót vonz: előbbiek számára még nyitott a jelentkezés.
2018. augusztus 10-12. között rendezik meg a VII. Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Kupát Hajdúböszörményben. Az eseményen és a kapcsolódó agrárkonferencián a NAK is részt vesz.