ültetvény

Pályázati lehetőség az ökológiai gazdálkodás segítésére.
Nincs munkáskéz, akadozik a feldolgozás, van árudömping és olyan időjárás, amilyenben tervezni és lassan termeszteni is alig lehet.
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok, olvasható a NAK honlapján.
Egy egész környékről járnak Tamáshoz a biotermékre vágyók
Stuttgartban rendezik meg a hagyományos nemzetközi szakvásárt, amely a bor-, gyümölcslé- és likőrágazat egyik legnagyobb technológiai, fejlesztési seregszemléje
A hazai almatermesztés problémáinak megoldásához közös javaslat, megegyezés és a gazdák összefogása szükséges, mondta az agrárminiszter a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, az Őszköszöntő Szabolcsi Almanap elnevezésű rendezvényen.
Az ökogazdálkodás támogatására a cég termékportfóliójában egy öko- vagy biosarkot hozott létre. A biogazdálkodásban eddig is megvoltak náluk ezek a...
A szemnek is gyönyörű, igazi „piacos” almáktól roskadozó fácskákat láthattak az érdeklődők Poór Miklós nyírmadai almáskertjében augusztus 8-án. A...
A KSH mintegy 15 ezer gyümölcstermesztő gazdaság ültetvényeinek állapotáról gyűjt adatokat 2018. február 14-e és április 16-a között
A korábbi gyakorlattól eltérően most nem egy konkrét pályázati felhívás kerül részletesen bemutatásra
Hatékonyságnövelési kényszer nehezedik az agráriumra, melyre jó válasz lehet az új technológiákat értő és használó agrárszakemberek képzése.
Az 1980-as évek óta több magyarországi egyetem is vizsgálja a bodrogkeresztúri bányaüzem riolittufa ásványvagyonának mezőgazdasági felhasználásának a lehetőségeit.
Kétnapos TÉSZ-ÉSZ-továbbképzés a gyümölcstermelők előtt álló feladatokról, lehetőségekről
A különböző „baktériumtrágyák” jótékony hatása már sok gazda által ismert. Az effektív mikroorganizmusok használatával szántóföldi növényeink és gyümölcs ültetvényeink egészségesebbek lesznek, a termés mennyisége pedig fokozódik, és az eltarthatósági idő hosszabb lesz. Mindez a benne található mikrobaflóra jótékony hatásának köszönhető. Sokakban azonban felmerülhet a kérdés, hogy miben különböznek ezek a termékek más mikrobiológiai készítményektől, elterjedtebb nevükön „baktériumtrágyáktól”?
Az egész magyar mezőgazdaságnak ígéretes átalakítást és szép profitot hozhatnának az ültetvényerdők
A Vidékfejlesztési Program forrásainak már a 80 százalékát meghirdették; a gazdáknak most kell lépniük, ha európai uniós támogatást szeretnének – közölte Vulcz László, az OTP Hungaro-Projekt Kft. ügyvezető igazgatója. Az agrár- és vidékfejlesztési beruházásokra elkülönített 1300 milliárd forint kiosztására irányuló pályázatok közül már többet felfüggesztettek a jelentős túligénylés miatt. Az ültetvénytelepítéssel és a jégháló beszerzésével kapcsolatos kiírásokra azonban még mindig lehet jelentkezni – olvasható a www.otpagrar.hu weboldalon.
Magyarországon a csonthéjas gyümölcsösökben az 1970-es évek közepéig
Az oxigénigényes gyökérműködés megfelelő szerkezetű, porozitású talajban működik jól. A jó talajszerkezet feltétele a fajgazdag talajlakó szervezetektől tevékeny, jó tápanyag szolgáltató talaj.
Március elejétől benyújthatók a pályázatok a kertészeti ágazat korszerűsítését célzó beruházásokhoz kapcsolódóan.
Az oxigénigényes gyökérműködés megfelelő szerkezetű, porozitású talajban működik jól. A jó talajszerkezet feltétele a fajgazdag talajlakó szervezetektől tevékeny, jó tápanyag szolgáltató talaj.