fbpx

Közös tudás fejleszti a gyógynövény-variációkat

Írta: - 2017 augusztus 22.

A természetből származó gyógyfüveket, olajokat, magokat ősidők óta használja az emberiség gyógyításra. A magok tápanyagban dúsak, A-, D-, E-, K-vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaznak. De vajon honnan tudjuk azt, melyik mag milyen betegségek tüneteinek enyhítésére alkalmas?

Karcagi cégünk, a Hunor Kft 2012 óta árusítja a hidegen sajtolt olajokat különböző vásárokban, nagyker- és kiskerforgalmat is bonyolítunk. Az egészségre gyakorolt hatásukról a legtöbb információt a vevőkkel folytatott beszélgetésekből tudjuk. A nálunk érdeklődő és telefonon rendelést leadó vevők sokszor számolnak be ugyanarról a jótékony, gyógyító hatásról egy-egy mag olajával kapcsolatban. Nagyon sok hasznos tapasztalatot megosztanak velünk. Ezekből leszűrjük a következtetéseket, hogy másoknak is tovább tudjuk adni, el tudjuk dönteni, hogy mikor kinek milyen tünetek esetén ajánljuk az olajakat. Sokszor a tünetek és az ajánlható gyógynövények is elég széles skálán mozognak, ezért hosszú idő alatt alakult ki a megfelelően ajánlható gyógynövény-variáció egy-egy betegségre. Természetesen mellékhatásokról itt nem beszélhetünk, csak az a kitétel érvényes, hogy naponta két kávéskanálnyi olajnál többet ne fogyasszunk, hogy az emésztési problémákat elkerüljük.

Nem ritka hogy a vevő csontritkulására mákolajat fogyaszt, de közben tapasztal vérnyomáscsökkenést is. Ez betudható az olajok erekre gyakorolt állapotjavító hatásának. A szőlő-, a csipkebogyó-, a kender-, a lenmag- és a mákolaj kiválóan alkalmas erre, sok pozitív visszajelzést kapunk. Az olajok ásványi anyagai és nyomelemei könnyen felszívódnak, és beépülnek a szervezetbe, ott fejtik ki a kedvező hatást, ahol arra éppen szükség van. Először kedvező irányú javulásról számolnak be vevőink, majd ez több havi kúrával állandósul.

Olyan is előfordult, hogy a pajzsmirigy-működés javítására szedett sárgabarackmag-olaj a lábdagadást is csökkentette a vevőnél. Ismert tény, hogy bonyolult folyamatok zajlanak a szervezetben, enzimek, hormonok termelődnek, s az egyik legnagyobb probléma az, ha valamilyen ásványi anyagból vagy nyomelemből hiány alakul ki. Tapasztalataink szerint ezek a hiánytünetek a legkülönfélébbek lehetnek. Ezeket a magok és a hidegen préselt olajok fogyasztásával csökkenteni tudjuk, esetenként nem csak egy, de több olajat is tudunk ajánlani. A kialakuló jótékony hatás az egész szervezetre érvényes.

Olajaink, például a repce, a napraforgó, a mustár, a kapor és a tökmagolaj saláták ízesítésére is alkalmasak. Számos receptet is találhatunk az interneten ezek felhasználására, segítségükkel változatossá tehetjük étrendünket. Vegetáriánusoknak és a paleo-táplálkozás kiegészítésére is ajánljuk!

Keresünk:

  • Sárgabarack magot
  • Bio kendermagot
  • Csipkebogyómagot
  • Vörös szőlőmagot

Kínálunk:

  • Bio lenmagolaj
  • Len
  • máriatövis magolaj
  • Mákolaj
  • Csipkebogyó magolaj
  • Sárgabarack magolaj
  • Bio repceolaj
  • Bio napraforgóolaj
  • Bio kendermagolaj
  • Bio mustármagolaj
  • Dióbélolaj
  • Tökmagolaj

Hubai Erika