fbpx
818925

Az Amazone megnyitja az új KTL-lakkozó üzemet

Írta: - 2017 április 25.

Ott, ahol megszokottan villástargoncák és kamionok közlekednek, 2017 április 7-én késő délután ünnepeltek: az Amazone cégnél a hude-altmoorhauseni ipari területen az új KTL-lakkozó üzem hivatalos megnyitása volt a programon. Sok díszvendég érkezett a járásból, a községből és a szomszédságból, többek között Carsten Harings az oldenburgi járás közigazgatási vezetője, és Hude polgármestere Holger Lebedinzew. Az Amazone részéről számos munkatárs és vezető vett részt a megnyitó ünnepségen.

A hivatalos lakkozó üzemi indításkor (balról jobbra): Hude polgármestere Holger Lebedinzew, Carsten Harings az oldenburgi járás közigazgatási vezetője, Bruno Geiger az Eisenmann cégtől valamint Dr. Stephan Evers és Christian Dreyer az Amazonetól.

A hivatalos lakkozó üzemi indításkor (balról jobbra): Hude polgármestere Holger Lebedinzew, Carsten Harings az oldenburgi járás közigazgatási vezetője, Bruno Geiger az Eisenmann cégtől valamint Dr. Stephan Evers és Christian Dreyer az Amazonetól.

Dr. Stephan Evers, aki az Amazone-vezetés tagjaként többek között a hudei gyárvezetésért is felelős, üdvözölte a vendégeket, és köszönetet mondott a nagy volumenű projekt valamennyi résztvevőjének. Jó három és fél évvel ezelőtt, így emlékezik vissza Dr. Evers, az Amazonen-Werke ügyvezetése engedélyezte a beruházást, ennek köszönhetően 2014 márciusában alá lehetett íni az Eisenmann céggel a legfontosabb berendezések szállításáról szóló szerződést. Ezt követően valamennyi munkatárs és a berendezésszállító projektcsapata kiváló munkát végzett, mely alapja volt a projekt sikerének. „Az Amazone munkagépeket a technika legmodernebb színvonalán és a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeknek megfelelően lehet lakkozni. Ezzel számos további fejlődési lehetőséget is teremtettünk az altmoorhauseni termelés számára“, emlékeztetett Dr. Evers.

Az új KTL-lakkozó üzem évi 750000 m2 lakkozandó felület lakkozására képes.

Az új KTL-lakkozó üzem évi 750000 m2 lakkozandó felület lakkozására képes.

„Az új lakkozó üzem fontos mérföldkő a hude-altmoorhauseni gyárnak“, fejezte ki örömét Christian Dreyer, az Amazone ügyvezetője. Összességében az új lakkozó üzem kereken 20 millió euróba került, ezzel ez az eddigi legnagyobb egyedi beruházás az Amazonen-Werke történetében. „Megérte ez a beruházás, mivel most már a mezőgazdaság-ipar egyik legmodernebb lakkozó üzemével rendelkezünk. Ennek köszönhetően megerősítjük a pozíciónkat a versenyben, és biztosítjuk a munkatársaink munkahelyét”, folytatta Christian Dreyer.

A KTL-lakkozó üzem adatai

A mintegy 8000 m2 fedett területű KTL-lakkozó üzem évi 750000 m2 lakkozandó felület lakkozására képes. A KTL a katódos merülő lakkozás rövidítése, mely nagyfokú korrózióvédelmet biztosít az autógyártási szabványoknak megfelelően.

A berendezés digitális vezérlésű, több funkcionális területe van. Ilyenek a felfüggesztő- és leeresztő helyek, az előkészítő- és alapozó-csarnok, három beégető kemence valamint a merülőlakkozó- és festőterület. Valamennyi területet a 2,3 km hosszú függősínrendszer köti össze. Ezen a rendszeren keresztül jutnak el a lakkozandó alkatrészek a 140 automatikus szállítókocsi segítségével automatikusan a megfelelő helyre.