fbpx

20 éves fennállását ünnepelte a KWS

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 január 10.

A KWS Magyarország Kft. 20. születésnapi rendezvényét tartotta Budapesten, a Danubius Hotel Heliában. Az ünnepélyen átadták a KWS Kukorica Termelési Versenyek és a KWS Teszt Akadémia Program győzteseinek járó díjakat is.

– A KWS cégcsoport 160 éves, ám ma a magyarországi KWS 20 éves évfordulóját ünnepeljük! Sok mindent éltünk meg ez idő alatt, és mára büszkén mondhatom, hogy a KWS Magyarország Kft. meghatározó szereplőjévé vált a hazai vetőmagpiacnak. A születésnap kapcsán többen feltették nekem a kérdést, hogyan látom a céget 20 év múlva? Erre válaszolni nagyon nehéz! Úgy gondolom, bátor szívvel mondhatom, hogy egy olyan innovatív meghatározó vetőmagpiaci szereplőt látok, amelyik a magyarországi piac igényességét, a minőségre való törekvését a legmagasabb szinten tudja lefedni. És természetesen egy olyan céget, amely ebben a világban – amikor a globalizáció leng körül mindent –meg tudja őrizni függetlenségét, a függetlenséggel együtt meg tudja őrizni értékeit, amely értékek nem csak számunkra, de termelőpartnereink számára is kiemelt fontosságúak – e szavakkal nyitotta meg Pallós Mihály az ünnepi rendezvényt megelőző sajtótájékoztatót.

Lényeges mérföldkövek

– Igaz a mondás: minden kezdet nehéz! Ám a kft. menedzsmentje hamar felismerte azt, milyen szükségszerű lépések kellenek, hogy sikeresek legyünk Magyarországon is. Az egyik nagyon fontos mérföldkő a kft. életében a 2002-ben elindult muronyi kukoricanemesítő-állomásunk. Mindenki belátta, hogy ha versenyképesek szeretnénk lenni a hazai piacon, akkor bizony az itteni körülményekre kell megfelelni azoknak a genetikáknak, amiket a piacra akarunk hozni. Én máig hiszem, ez volt az első igazi nagy döntés! Ezt követően kiemelném, amikor megkezdtük magyarországi napraforgó-nemesítési tevékenységünket 2011-ben, majd 3 évvel később, felavattuk új nemesítőállomásunkat Kozármislenyben, mellyel újraindítottuk cégünk napraforgó-nemesítésének vonalát. Ezek a beruházások már mind jelezték, hogy azért jöttünk ide, mert szeretnénk hosszú távon berendezkedni, és megfelelni az igényes magyar piac elvárásainak. De mérföldkő volt, amikor a 20152016-os szezonban piacvezetővé vált a KWS őszi káposztarepce-vetőmagban. Ez az eredmény óriási lendületet adott a csapatnak – foglalta össze az ügyvezető.


Kiss Csaba, KWS Délkelet-európai régióigazgató; Nicolás Wielandt, KWS kukoricaüzletág vezető (Head of Business Unit of Corn, KWS SAAT SE & Co. KGaA), Pallós Mihály ügyvezető (KWS Magyarország Kft.)

A KWS Kukorica Termelési Versenyek és a KWS Teszt Akadémia Program győztesei

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak

KWS ma és holnap

A KWS már eddig is több programmal segítette a mezőgazdaságban tevékenykedőket: így például a ClimaControl3 hőstressz- és szárazságtűrő hibridek, a Plus4Grainhibridek (kiváló termőképességű kukoricahibridek intenzív termesztéstechnológiához) és a silóhibridek megalkotásával. Ezt a három fő pillért fogja tovább erősíteni a KWS új vetőmagcsávázási megoldása. Ebben az új projektben vannak hosszú távú és a befejezéshez közeli kísérletek is, így már 2020-ban piacra kerülnek különböző kezelési lehetőségek, INITIO márkanév alatt. Emellett külső partnerekkel közösen kínálnak differenciált tőszám- és tápanyag-kijuttatási megoldásokat, melyekkel bizonyítottan min. 5-6% terméstöbblet érhető el. Nagyon komoly tőszámkísérleteket is folytatnak, hogy az adott hibridre jellemző optimális kijuttatást tudjanak javasolni a gazdáknak.

– Mint az egyik meghatározó magyarországi nemesítővállalat, büszkék vagyunk arra, hogy partnereinkkel együtt sikeresen vettük a mögöttünk álló 20 évet – hangzott el zárszóként.