fbpx

Majd 900 alsónadrág hiányzik még

Írta: Barna Ferenc - 2021 augusztus 06.

„A kiásási időszak véget ért, akik esetleg később ásták el, náluk is letelt a 60 nap. A kiküldött 1966 alsóból eddig nagyjából 1100 alsó fotója került visszaküldésre, így még mintegy 900 db hiányzik” – írja hírlevelében az ELKH ATK Talajtani Intézet.

 

Alsónadrágok a kutatás középpontjában, és ez is mezőgazdaság
Alsónadrágok a kutatás középpontjában, és ez is mezőgazdaság (Fotó: Barna Ferenc)

 

Tudományos projekt gatya alapon

Az intézet munkatársai az „Alsóban az élet” programot tavasszal indították, melynek célja, hogy a talajélet, a talajegészség területén átfogó képet kapjunk a magyarországi mezőgazdasági területekről.

A projekt végéhez közeledik, az intézet a beküldött anyagok alapján összegezi és értékeli azokat. Ehhez azonban szükség van a vizsgálati eredmények dokumentálására és visszajuttatására.

A fentiek alapján kéri a Talajtani Intézet, hogy a talajba süllyesztett alsót most már mindenki ássa ki, és a fényképet, illetve a szükséges adatokat küldje meg.

Amennyiben nem találták meg a résztvevők a speciális alsót, illetve egyéb okból megszakadt a kísérlet folyamata, ezt is jelezzék az intézetnek emailben, hogy minél pontosabb adatok álljanak rendelkezésre az összegzéshez.

 

A kiásás és a dokumentálás részletei

A fázishoz tartozó feladatok részletesen az intézet facebook oldalán megtalálható, illetve portálunk is ismertette a tudnivalókat.

Az eredményt az alábbi google űrlapon lehet bedolgozni, a fotót csatolni hozzá. Amennyiben gond van, emailben várják a kutatók az adatokat elemzésre.

 

Forrás: ELKH ATK Talajtani Intézet