fbpx

A biztonságos aprító, amely a szöget is vágja

Írta: Szerkesztőség - 2019 június 11.

Aki az elmúlt évtizedben nyomon követte az erdészeti gépek piacát, szinte biztosan rákeresett az interneten az Urban ágaprítókra. Az önkormányzatok és a cégek mellett rengeteg magánszemély tette le a voksát mellette, hiszen ez a gép nemcsak hatékony, hanem az egyik legbiztonságosabb aprító az piacon.

Teljesítmény, precizitás, népszerűség

„Kéne egy Urban, elegem van a házi aprítókból” – egyre gyakrabban hall ilyen véleményt a Szakadáth-Gépker csapata a telefonban egy-egy megrendelés során. Nem vitás, ami sikeres, azt előbb utóbb megkísérlik házilag is legyártani, ám ezek minősége legtöbbször meg sem közelíti az Urban-teljesítményt. Ennek a remek gépnek a gyártója több mint egy évtizede tökéletesíti, fejleszti a gépeket. Nem is csoda, hogy a rengeteg házi gyártmány mellett az eladott Urban gépek száma alig csökkent. Azt a precizitást, amely az Urban ágaprítókat fémjelzi, már házi, barkács technológiával nem lehet előállítani.

Szakadáthék hosszú évek óta képviselik ezeket a piros-fehér masinákat. Az interneten található videóikat több százezren nézték meg az érdeklődők, a blogcikkeik számlálója 44 ezres olvasottságot jelez a www.szakadathgepker.hu-n. Agromash-standjaikat több százan keresik fel, hogy élőben megnézhessék a kardánmeghajtású, elektromos és benzinmotoros meghajtású aprítókat. De miért olyan népszerűek az Urban gépek? Szakadáth László, a cég dunavecsei telephelyvezetője válaszolt kérdéseinkre.

Mire alkalmasak az Urban ágaprítók?

– Az Urban-gépek a nyers és száraz fahulladékot egyaránt aprítják. Ezek nagyobb darab aprítékot állítanak elő, amik fűtőanyag kategóriába tartoznak. Sokan azért is váltanak erre a típusra, mert a legtöbb ágaprító nem alkalmas nyers, lombos fák aprítására, és erre keresnek megoldást. A magánszemélyek és vállalkozások mellett nagyon sok önkormányzat vásárolt már belőlük, akik részben a fahulladékkal oldották meg a közintézmények fűtését.

Miért csak ezt az ágaprítót képviselik?

– Nekünk a gépek stabilitása és a teljesítmény mellett az egyik legfontosabb szempont a biztonság. Ezek a gépek nemcsak biztonsági vészleállító karral, hanem vészleállító gombbal is fel vannak szerelve, így a kettős gyorsleállító funkció a hosszú garatkialakítással párosítva szinte tökéletes biztonságot nyújt a felhasználónak. Nagyon emlékezetes volt, amikor egy komoly üzletember így indokolta a gépvásárlást: „Nagyon elfoglalt vagyok, és ez a gép olyan látványosan vágja a fát, hogy a 21 éves fiam biztosan be fogja akkor is kapcsolni, amikor nem leszek otthon. Nekem ezek a biztonsági funkciók a legfontosabbak, ezért választom az Urbant”.

Igaz az, hogy az aprító a szöget is vágja?

– Igen. Az idei év januárjában a kiállítási standunkon a legtöbben azt a dobozt csodálták meg, amiben szöggel kivert, aprított fadarabok voltak. Újabban már a speciális, szögaprító késekkel is rendelhetők az aprítóink, így nem kell félni az esetlegesen felbukkanó szög- és drótdaraboktól.

Hol lehet megtekinteni ezeket a gépeket?

– A Szakadáth-Gépker Kft. dunavecsei és biharkeresztesi telephelyein megtekinthetők az Urban-ágaprítók. Hozzánk sokan már úgy jönnek, hogy egy Urban-géppel távoznak, így az adott időpontban megtekinthető gépek kínálata folyamatosan változik. Ha látogatást terveznek, előtte nem árt egyeztetni a +36 30 934 8284-s telefonszámon az aktuális raktárkészletről.

Az Urban-ágaprítók megtekinthetők a https://www.szakadathgepker.hu/termekek/agaprito-gepek weboldalon.