fbpx

A CLAAS 2014-es szálastakarmány-betakarító gépsorának újdonságai

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 11.

VOLTO rendterítők MAX SPREAD terítő rendszerrel

A CLAAS egy évvel ezelőtt mutatta be az új rendterítő generációt.

Sikerét bizonyítja, hogy a VOLTO 1100 az új fejlesztésű MAX SPREAD terítő rendszerével 2012-ben a müncheni „Bayerischen Zentral-Landwirtschaftsfest“ rendezvényen innovációs díjat nyert.

Az új VOLTO 900 (T), 800 (T) és 700 modellekkel a CLAAS a már ismert és bevált VOLTO 870, 770 és 670 típusokat váltja le és mind az öt új rendterítő már a MAX SPREAD rendszerrel készült.

A MAX SPREAD terítő technológia előnye a fogak érintőleges kialakításában rejlik.

A 6,70 méter és 8,70 méter közötti munkaszélességgel az új VOLTO típusok teljes körűen bevethetők kis- és közepes üzemekben.

A vontatott VOLTO 900 T és 800 T modellek stabil futóművel rendelkeznek és kompakt méretüknél fogva kiváló fordulékonyság jellemzi őket.

Az új VOLTO modelleknél továbbfejlesztették a mechanikus CLAAS tehermentesítő (CKL) rendszert.

Mindkét oldalon két erős rugó egyenlíti ki egy mechanikus fékcsappal kombinálva a vonó- és nyomóerőket, így a gép nyugodt futását biztosítják.

Megjegyzendő, hogy a VOLTO 700 és 800 szériaként, a VOLTO 900 opcióként fordulókiemeléssel készül.

 

1. kép: VOLTO 900 T rendterítő

 

1. kép: VOLTO 900 T rendterítő

 

2. kép: LINER 550 T rendképző ARION 410 traktorra csatlakoztatva

 

 

2. kép: LINER 550 T rendképző ARION 410 traktorra csatlakoztatva

 

LINER 550 T –rendképző

Az elmúlt évben a CLAAS cég a LINER 500 Profil hárompont függesztésű és a LINER 500 T vontatott rendképzőkkel bővítette az egyforgórészes gépek családját, a maximális munkaszélességet ez által 4,80 méterre növelve.

Ezt tovább fokozták az új LINER 550 T típussal, amelynek munkaszélessége 5,20 méter, s ez által a legnagyobb egyforgórészes rendképző.

Ennek köszönhetően ebben a termékkörben a CLAAS teljesen lefedi a 3,70 méter – 5,20 méter közötti munkaszélességet, amellyel mindenek előtt a kisebb üzemek számára kínál megfelelő alternatívát a két forgórészes rendképzőkkel szemben.

Az új LINER 550 T kisebb teljesítményű traktorok esetében is jól illeszkedik a nagy munkafeladatokhoz.

A 14 fogtartó kar, egyenként 5 dupla rugós foggal, 4,2 méteres rotorátmérővel magas munkasebesség mellett is kiváló munkát végez.

A karok a már jól bevált PROFIX karrögzítő megoldással kapcsolódnak a rendképző vázszerkezetéhez.

A LINER 550 T nagy méretű tandem futóművel készült.

A jobb talajkövetés érdekében opcionálisan kettős talajkopírozó kerékkel is rendelhető.

A fordulókban a rendeken történő áthajtáskor, akár 50 cm-re is kiemelhető szerkezet.

 

DISCO 3200 frontkaszák

Az új DISCO 3200 F / FC / FRC PROFIL tárcsás fűkaszákból a CLAAS három modellt mutatott be, amelyek a már jól ismert DISCO 3100 PROFIL utódai lesznek.

Az új DISCO kaszák szársértő nélkül, verőujjas- vagy gumihengeres szársértővel kaphatók.

Ezek az új modellek már teljes körű védőponyvával rendelkeznek.

A kaszasín jobban hozzáférhető, így üzemeltetője a tisztítási- és karbantartási munkákat, mint például a késcsere, lényegesen könnyebb és gyorsabb elvégezheti.

A pontos talajkövetés érdekében a bevált PROFIL talajkopírozó mechanizmust örökölte elődjétől.

A három típus alapfelszereltségéhez tartozik a rugós tehermentesítés is, ám opcióként ACTIVE FLOAT hidro-pneumatikus tehermentesítő rendszerrel is rendelhető.

Ennél a standard rugók helyett két hidraulika henger kerül beszerelésre, amelyek alaphelyzetben nyomás alatt állnak.

A traktor vezetőüléséből a kasza talajnyomása egy vezérszelep segítségével bármikor változtatható és a nyomástárolók által állandó értéken tartható.

A DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft e,V.- Német Mezőgazdasági Szövetség) által is tesztelt tehermentesítő rendszer a munka minőséget javítja, valamint csökkenti az üzemanyag felhasználását is.

A korábbi modellekhez hasonlóan, a fordulatszám normál körülmények között 1000 fordulat/percről 850 fordulat/perc értékre csökkenthető, ami akár 16 százalékos üzemanyag- megtakarítást eredményez.

 

3. kép: DISCO 3200 FC frontkasza

 

3. kép: DISCO 3200 FC frontkasza

 

4. kép: ARION 420 traktorral vontatott ROLLANT 340 RC fixkamrás körbálázó

 

 

4. kép: ARION 420 traktorral vontatott ROLLANT 340 RC fixkamrás körbálázó

 

CLAAS ROLLANT fixkamrás körbálázó

A CLAAS aprító egysége a ROTO CUT (RC) ebben a sorozatban eddig csak a ROLLANT 350 RC modellekhez volt kapható, ám ezentúl a ROLLANT 340 körbálázókhoz is rendelhető majd.

A ROLLANT 340 2,1 méteres rendfelszedő szélességgel dolgozik és hálós vagy zsineges kötözéssel készíti az 1,25 × 1,2 méter nagyságú körbálákat.

A már sokat bizonyított ROTO CUT aprító rendszer a rendkívül tömör körbálákért és a kiváló aprítási minőségért felel.

A rendszer percenként több mint 7000 vágással dolgozik.

Négyágú, dupla csillagokból álló rotor egyenletesen szállítja a terményt a 14 késen keresztül, amelyek 70 milliméter távolságra helyezkednek el egymástól.

Az egyenletes terményadagok biztosítják a préskamra folyamatos feltöltését és az egyenletes bálatömörséget.

 

VARIANT 360 – 385 változtatható kamraméretű körbálázók

A CLAAS néhány újítással egészítette ki a VARIANT 360 – 385 típusú változtatható kamraméretű körbálázó sorozatát a 2014-es szezonra.

A VARIANT 360, 365, 380 és 385 modellek egy új XXL méretű rendfelszedővel kerülnek forgalomba, amelyek mostantól legszélesebb, 2,35 méteres munkaszélességgel képesek dolgozni.

Emellett a bálázó automata láncfeszítést is kapott, amely garantálja a tartós működést és a rövid karbantartási időt.

Az integrált szűrővel rendelkező megnagyobbított olajtartály (6,3 liter a 3 liter helyett), valamint a folyamatos lánckenés eredményeként a VARIANT 360-385 bálázók minimális karbantartást igényelnek.

A bálázók központi kenőberendezéssel rendelkeznek, amely két központi rendszeren keresztül juttatja el a zsírt a kenőpontokhoz.

Opcióként a VARIANT bálázók nedvességszenzorral is felszerelhetők, amelyet a QUADRANT szériákból vették át.

A bálázók hidraulika teljesítményét megemelték, amelynek köszönhetően a bálakidobás 6 másodperc alatt megoldható.

A bálakamra-ajtó nyitása és zárása ez által 30 százalékkal gyorsabb, mint az előző modelleknél.

Minderről szabad szemmel is megbizonyosodhattunk, hiszen a rendezvényen demonstrálták, hogy a bálakidobás művelete akár 5,3 másodperc alatt megvalósulhat.

 

5. kép: VARIANT 380 RC változtatható kamraméretű körbálázó

 

5. kép: VARIANT 380 RC változtatható kamraméretű körbálázó

 

6. kép: A QUADRANT szerelősora az Usines CLAAS France S.A.-ban

 

 

6. kép: A QUADRANT szerelősora az Usines CLAAS France S.A.-ban

 

QUADRANT 2200 ADVANTAGE szögletes nagybálázó

A QUADRANT 2200 szögletes bálázókat 1998 óta gyártja a CLAAS.

A sokoldalúbb és kényelmesebb felhasználás érdekében a CLAAS saját, már bevált funkciókat és elemeket kölcsönzött számára a QUADRANT 3200 szériából.

Így került a QUADRANT 2200 ADVANTAGE-ra többek közt XXL méretű, 2,35 méter munkaszélességű rendfelszedő és önbeálló támkerék.

Az átlagteljesítmény növeléséhez opcióként rendelhető átmenőcsigával, PFS-rendszerrel (POWER FEEDING SYSTEM) felszerelt rendfelszedő is.

Szintén új elem az opcionálisan rendelhető, kormányzott tandemtengely 500/55-20 és a 620/50-22.5 abroncsokkal, amely még jobb talajkímélést és szállítási kényelemet biztosít.

A 2014-es szezont a QUADRANT 2200 RF ADVANTAGE már a QUADRANT 3200 nagy teljesítményű és takarmánykímélő ROTO FEED rotor-technológiájával kezdheti meg.

Szintén a QUADRANT 3200-tól örökölte a TURBO FAN kötözőfej-tisztítót, amely az eddigihez képest 150 százalékos légmennyiség többlettel dolgozik.

Ez védi a hat CLAAS kötözőfejet a szennyeződésektől, valamint biztosítja a fokozott kötözési biztonságot.

A kezelői kényelem területén is akad alapvető újítás: a bálák hossza a vezetőfülkéből beállítható, köszönhetően a CLAAS MEDIUM TERMINAL- nak.

 

CLAAS TASK MANAGEMENT – Adatkezelés a szántóföld és az iroda között

Újdonság, hogy a CLAAS QUADRANT 3200/3300/3400 típusú szögletes bálázó, a ROLLANT 375 UNIWRAP és 455 UNIWRAP típusú körbálázók tulajdonosai az ISOBUS kompatibilis CLAAS COMMUNICATOR II kezelőegységüket az adatkezelés és dokumentálás további funkcióival bővíthetik.

A COMMUNICATOR II USB-csatlakozójára egy nyomtatót és egy hordozható USB-eszközt is csatlakoztathatunk.

Ez utóbbin található a CLAAS TASK MANAGEMENT szoftver, amellyel akár 20 különböző adatsor rögzíthető az ügyfélhez, illetve a parcellához.

Ez által lehetőség van az ügyfél számára már helyben, a szántóföldön kiállítani, kinyomtatni és ily módon átadni a nyugtát.

Később az irodában az adatok az USB-eszközről a CLAAS TASK MANAGEMENT-en keresztül átvihetők számítógépére, majd a munkafeladat adatai alapján egyszerűen és gyorsan kiállítható a számla is.

 

Usines CLAAS France S.A.

A CLAAS metzi gyárát, az Usines CLAAS France S.A.-t (UCF) az elmúlt években folyamatosan bővítették és korszerűsítették.

2010-től rugalmas gyártó, illetve szerelőrendszert alakítottak ki, így a rendeléseknek megfelelően, egymást követően akár különböző típusú bálázók kerülhetnek le a szerelősorról.

Ennek eredménye a szállítási idők rövidülésében is megnyilvánul. (6. kép)

Saját kutatási és fejlesztési részleggel rendelkezik az UCF, amely szorosan együttműködik a CLAAS szálastakarmány-betakarító gépeinek új Bad Salgau-i tesztközpontjával.

Ellentétben más bálázó gyártókkal, a CLAAS a kötözőfejek minden elemét saját maga fejleszti és gyártja.

Kereken 10 000 kötözőszerkezet készül évente a magasnyomású és szögletes bálázók részére.

A kötözőfej-gyártást egy újonnan fejlesztett automata robotgép végzi, amely minden elemet képes megmunkálni és közel 50 különböző munkaműveletet hajt végre.

A mai modern gyártóüzem gyökerei egészen 1952-ig nyúlnak vissza.

Annak idején August Claas felismerte a francia Ruhr-vidék régiókat összekötő jelentőségét és vásárolt egy 9 hektáros területet a francia-német-luxemburgi hármas határon.

Központi elhelyezkedésének köszönhetően hatékonyan szolgálhatták ki a német és francia gazdálkodókat innen.

1958-ban indult a „Projekt Metz“. Ekkor építették meg az első csarnokokat Reinhold Claas irányítása alatt.

Az első lengődugattyús bálázókat 1961-ben készítették, majd 6 évvel később elindult az első csúszódugattyús bálázók gyártása is.

A kötözőfej, amely ma is alapvető része a bálázóknak, 1981 óta Metzben készül.

Mára már több mint 290 000 bálázó készült el.