A CLAAS bemutatja az új ARION 400 sorozatot

Írta: - 2017 november 21.

Fejlesztések az univerzális 4-hengeres osztályban

Az ARION 400 traktorsorozattal a CLAAS megalapozta elismertségét a kompakt 4-hengeres traktorok 90-140 lóerős tartományában. A modellek széles kínálata és a bőséges felszereltségek mellett az ügyfelek leginkább az egyszerű, kényelmes kezelését és az olyan innovációkat kedvelik, mint a homlokrakodós munkákhoz kiválóan alkalmas PANORAMIC kabin. A CLAAS most bemutatja az ARION 400 traktormodellek új generációját új felszereltségekkel és még több opcióval. Ilyen például többek között a kiegészítő fülketípusok üveg tetőablakkal, alacsonytetős kabinváltozattal minden modellhez, automatikus sűrített levegős fékrendszer légszárítóval, illetve egy új alapfelszereltség, valamint a CIS+ felszereltség.

Az egyszerűbb udvari vagy szántóföldi munkákhoz a CLAAS az ARION sorozatot a legegyszerűbb, multifunkciós kartámaszt nem tartalmazó felszereltségi változatban is kínálja.

Üveg tetőablak és alacsonytetős fülke

Az ismert kabinváltozatokon túl, melyekhez a többszörösen elismert PANORAMIC fülke is tartozik, mostantól minden új ARION 400 modellt, akár a legerősebb, 140 lóerős változatot is, alacsonytetős kivitelű fülkével is lehet rendelni, ez ebben a formában egyedülálló a piacon. Az ilyen fülkés traktorok 14 centiméterrel alacsonyabbak, mint a standard traktorok, miáltal gond nélkül beférnek az alacsony építésű istállókba és régi épületekbe egyaránt. Eddig ezt a kabinváltozatot csupán a két legkisebb modellhez volt elérhető. Ezen kívül minden modell rendelhető üveg tetőablakkal, ez az opció minden alacsony és magastetős fülkeváltozathoz elérhető. Az üveg tetőablak még nagyobb látómezőt eredményez felfelé, ami megkönnyíti a homlokrakodós munkákat. Ezen felül minden ARION 400 modell az eddigi manuális klímán túl opcióban automatikus klímával is rendelhető. Hátrafelé a megfelelően nagy látótérről a szériafelszereltség részeként a traktor két oldalán elhelyezkedő kiegészítő széles látószögű visszapillantó tükrök gondoskodnak.

Az üveg tetőablak nagyobb látómezőt eredményez, és az alacsonytetős változathoz is kapható lesz.

Új felszereltségi változatok

A homlokrakodó nélküli egyszerűbb munkáért au udvaron és a földeken az új modellsorozat tagjait az egyszerűen kezelhető, az ismert multifunkciós kartámasz nélküli alapfelszereltséggel is lehet rendelni. Mostantól az összes ARION 400 modell gyárilag rendelhető a legmagasabb, CIS+ felszereltségi változatban is. A CIS+ felszereltségbe tartozik többek között a CIS színes kijelző, a nagy, 110 liter/perc teljesítményű Load-Senssing hidraulikarendszer, és az akár hat kihelyezett elektronikus hidraulikakör.

Fékrendszer légszárítóval

Minden új ARION 400 modell sűrített levegős fékrendszere felszerelhető a nagytraktor-sorozatokból már ismert légszárítóval. Ez automatikusan kiszűri az előforduló vízgőzt a sűrített levegőből, mielőtt még a légtartályba kerülne, megakadályozva, hogy a szelepek, hengerek és a légtartály idő előtt korrodálódjon, illetve így a fagyásveszély is elkerülhető. Ez jelentősen megnöveli a rendszer éllettartamát, valamint a fékrendszer üzembiztonságát is.

Az új sűrített levegős fékrendszer légszárítóval megnöveli az élettartamot és a fékrendszer biztonságát.

Homlokrakodó acél hidraulikacsövekkel

Hosszabb élettartamot kínálnak a gyári homlokrakodó konzollal készülő ARION 400 traktorsorozat új felszereltségei. A gyorscsatlakozóig minden hidraulikacső alapfelszereltségként acélból készül. Az összes új ARION 400 traktor több mint a fele gyári homokrakodó konzollal hagyja el a gyártósort. A 16/16 QUADRASHIFT váltó mellett minden új ARION 430-460 modell további lehetőségként 24/24 HEXASHIFT váltóval is rendelhető. Az elismert 24/24 HEXASHIFT váltó a négy automata és hat terhelés alatt kapcsolható csoportot kínál, s előnye a gyakori közúti szállítási munkák mellett a szántóföldi munkáknál is megmutatkozik.

A gyorscsatlakozóig a CLAAS most minden hidraulikacsövet alapfelszereltségként acélból gyárt.

Üzemanyag-takarékos tempomat

Minden, HEXASHIFT-tel és színes kijelzővel szerelt ARION 400 modell most már tempomat funkcióval is elérhető. Ez a gépkezelő választotta sebességhez automatikusan az optimális fordulatszámot rendeli. Így a motor az éppen aktuális munka végzése során mindig különösen üzemanyag-takarékosan működik. Speciális munkákhoz az ARION 400 traktorok útarányos TLT is felszerelhetők. Ez ráadásul egy további felfüggesztési lehetőséget kínál egy K80 vonófejhez a vonópadon.

Az új CLAAS ARION 400 traktorok 2018 márciusától lesznek elérhetők.

A CLAAS-ról

Az 1913-ban alapított CLAAS családi vállalkozás (www.claas-gruppe.com) egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági gépgyártóinak. A vesztfáliai Harsewinkelben található vállalat Európában a kombájn gyártás piacvezetője. Egy másik termékcsoporttal, az önjáró silózóval a CLAAS az első helyen áll a világpiacon. Szintén vezető helyen áll a családi tulajdonban lévő vállalat a világ mezőgazdasági technikáinak sorában traktoraival, valamint mezőgazdasági bálázóival és szálastakarmány-betakarítógépeivel egyaránt. Termékkínálatuk részét képezi a legmodernebb mezőgazdasági informatikai technológia is. A CLAAS 11 300 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, és forgalma a 2016-os üzleti évben elérte a 3,6 milliárd eurót.